<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129082" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кървавочерве...

Жители на Шанхай рискуват живота си, бягайки от вкъщи по въжени стълби (видео)

12 Май 2022
0 12429

Жители на Шанхай рискуват живота си, бягайки от вкъщи по въжени стълби, пише Dir.bg.

Милиони жители на Шанхай вече почти два месеца са в тотален локдаун заради продължаващите опити на китайските власти да изкоренят Covid-19 от 25-милионния град. През последните дни обаче карантинните мерки се затягат все повече.

Сблъсъци в Шанхай: Полиция вади хора от жилищата им, за да изолира в тях заразени (видео)

Гладът и страхът принуждават мнозина да рискуват живота си, напускайки жилищата си по въжени стълби.

Кадри от Шанхай бяха разпространени в социалните мрежи. На тях се вижда как няколко души слизат по въжена стълба от висок етаж на сграда в мегаполиса.

По-строгите мерки в Шанхай идват дни, след като китайският президент Си Дзинпин обяви ангажимента си към стратегия за “нула COVID”.

На местните жители е забранено да напускат домовете си, храна могат да получат само с доставка, а достъпът до болница е възможен само след съгласие на местното ръководство на Комунистическата партия, пише BBC.

Китай с рекорден брой новозаразени с Covid-19, отварят полева болница в Шанхай (видео)

Жители на Шанхай рискуват живота си, бягайки от вкъщи по въжени стълби (видео)

Ако инфекцията бъде открита при един човек от апартамент на един етаж, всички негови съседи се изпращат в центрове за изолация, дори тестовете им да са отрицателни. Екипи обхождат жилищата на заразените и провеждат пълна дезинфекция.

Затвориха Шанхай заради нови случаи на Covid-19

Все по-голям става и проблемът с изхранването на затворените хора, тъй като по разпореждане на местните комитети на управляващата комунистическа партия само държавни куриери могат да доставят храна в Шанхай.

Според официални данни около 90% от населението в Китай е напълно ваксинирано. Само 38% от най-уязвимите хора в Китай на възраст над 60 години обаче са получили три дози от ваксината.

Източник и видео: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции