<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От утре отпад...

217 000 новозаразени от Covid-19 във Франция. Ще върнат ли мерките?

31 Март 2022
0 890

Рязко увеличение на заболелите от Covid-19 регистрират в страната след отпадането на противоепидемичните мерки. 217 000 случая са регистрирани във вторник – това е най-високият брой в Европа.

Пандемията от Covid-19 няма да е последната, твърди СЗО

В страната ограничителните мерки паднаха преди две седмици, а с това започна стремително нарастване на случаите. Много специалисти са категорични, че става въпрос за шеста вълна на коронавируса, други пък са на мнение, че това е нов пик на петата.

Затягат мерките за влизащите в България

Но не само във Франция. В страни от Европа и света има увеличение на случаите на заболели с варианта Омикрон – BA 2.

6 съвета при заразяване с Омикрон

Все още не се наблюдава претоварване на болниците в страната. Налице обаче е значителен ръст на приетите в интензивните отделения. Броят им е скочил 12%. Голяма част от хората обаче прекарват заболяването леко.

217 000 новозаразени от Covid-19 във Франция. Ще върнат ли мерките?

На този етап във Франция не се обсъжда връщане на мерките или маските. Правителството очаква пикът на шестата вълна през средата на април. Именно тогава е първият тур на президентските избори. Стана ясно, че до урните ще се допускат дори гласоподаватели с Covid-19.

217 000 новозаразени от Covid-19 във Франция. Ще върнат ли мерките?

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции