<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153028" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Помните ли, к...

26 дела между инвеститор и Столична община държат вече 2 години ключов булевард затворен (РЕПОРТАЖ)

29 Ноември 2022
0 2858

26 дела между инвеститор и Столична община държат вече 2 години ключов булевард затворен. Това е положението с булевард “8ми декември” в София, който ви представихме през лятото на 2021 година. Тогава граждани сигнализираха, че той е затворен от месеци. Инвеститорът обвини Столична община, че му пречи да завърши строежа си. А главният архитект Здравко Здравков заяви, че строежът е незаконен, разрешителното е издадено за по-ниска височина на сградата, съответно предстои общината да намери вариант да отвори булеварда, дори и временно. Тогава обещанието беше, че това ще се случи до септември. Уви, не стана ясно кой точно сепрември.

Архитект Здравков даде обещание за отварянето на булевард “Осми декември” (РЕПОРТАЖ)

Граждани недоволстват

Жители на район “Студентски” се обърнаха към нас с молба да проверим какво е развитието по темата. Те споделиха, че заради задръстванията се налага да излизат с 20 минути по-рано, а понякога и повече. Особено неприятно е в час пик, когато родителите водят децата си на училище, тъй като от едната страна на булеварда няма училища. Живеещите в района споделиха също, че са разочаровани от отговора на кмета Йорданка Фандъкова, че заради делата между Столична община и инвеститора булевардът няма как да бъде отворен.

26 дела между инвеститор и Столична община държат вече 2 години ключов булевард затворен

Позицията на арх. Здравков

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт посетиха арх. Здравков заедно с представител на район “Студентски”. Пред камерата ни главният архитект отбеляза, че в момента има 26 дела, които се водят между инвеститора и Общината. Столична община е спечелила голяма част от тях. Bместо да изпълни разпорежданията на съда, инвеститорът обжалва и води нови и нови битки. Освен това е констатирано незаконно изграждане на скеле в огромния изкоп. Премахването му няма как да стане за сметка на бюджета, затова от Общината чакат да приключат всички дела, за да обявят обществена поръчка за премахване на незаконното строителство.

Продължаваме да следим темата, а вие продължавайте да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

26 дела между инвеститор и Столична община държат вече 2 години ключов булевард затворен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции