Новият Волен, скандален продуцент и абсурдни инфлуенсъри в “Господари на Уеба” (ЦЯЛ ЕПИЗОД)

Новият Волен, скандален продуцент и абсурдни инфлуенсъри събрахме в новия епизод на “Господари на Уеба” с водещи Ненчо Балабанов и Малин Кръстев.

Костадин Костадинов – новият Волен Сидеров

Лидерът на “Възраждане” все повече прилича на своя предшественик от “Атака” Волен Сидеров. А приликите в публичните им изяви могат направо да изумят всеки. И двамата обичат родината – Русия, и двамата нападат журналисти и плашат с народен съд. Е, вярно един от тях е една идея по-фашизоиден, но няма да издаваме кой. Направо гледайте във видеото!

Продуцентът, взел правата за “Мелодия на годината” не оставя звезди да пеят собствените си песни

Вече ви показахме как Владислав Славов забранява на хитови български изпълнители да пеят собствените си песни. Същият някак мистериозно е купил правата на марката “Мелодия на годината”. Репортерът ни Виктория Симеонова се опита да го покани в интервю, за да чуем и неговата гледна точка по представения проблем. Уви, щом разбра, че въпросите ни не са особено удобни, той реши, че ще откаже да застане пред камерата ни. И ни заплаши със съд.

Продуцент, който забранява на Силвия Кацарова да пее песните си, е взел и “Мелодия на годината” (РЕПОРТАЖ)

Защо има пържоли и вафли под някои дървета?

E, как защо?! Все пак това е “храна за боговете”, доставена лично от абсурдната Бела Морела. Жената, която прави онлайн предсказания за бъдещето и кълне на поразия, сега е решила да се развихри и сред природата. Можете да я видите да храни боговете в близките паркове и градинки.

Предложенията на “Господарите” за по-големи абсурди от пилона на Рожен

Пилонът на Рожен провокира въображението ни. Затова предлагаме няколко подобни възрожденски проекта. Като гигантска солница в Бургаско или гигантски мускал в Казанлък. Какво още? Гледайте!

Абсурдни образи в новия сезон на “Къщата на инфлуенсърите”

Котенца, котарачета и макси дами, чупещи легла. Какво ли ни очаква този сезон в “Къщата на инфлуенсърите”? Събрахме малка част от абсурдните ѝ образи!

Новият Волен, скандален продуцент и абсурдни инфлуенсъри в “Господари на Уеба”

Read more

Близки на загинал в катастрофа съдят Google заради липсващ мост

Близки на загинал в катастрофа съдят Google заради липсващ мост. Семейството на Филип Паксън обвинява компанията за смъртта му. Американецът се удавил, след като паднал от срутен мост. Близките му твърдят, че мостът е паднал девет години по-рано, но това не е било отбелязано на картата на Google.

Паксън е загинал през септември 2022 г., след като се опитвал да мине по липсващия отчасти мост в Хикори, Северна Каролина. Говорител на Google заяви, че компанията проверява твърденията.

Мъжът е баща на две деца, пише NOVA. Той се е прибирал от деветия рожден ден на дъщеря си в къщата на приятел и е бил в непознат квартал. Съпругата му е откарала двете му дъщери вкъщи по-рано, а той е останал, за да помогне за почистването.

Непознавайки местните пътища, той е разчитал на Google Maps, очаквайки, че тя ще го насочи безопасно към дома на съпругата и дъщерите му“, се казва в изявление на адвокатите на семейството.

Снимка: iStock

Докато шофирал предпазливо в тъмнината и дъжда, той без да подозира последвал остарелите указания на Google към моста, който семейството му по-късно научило, че от близо десетилетие се нарича “Мостът за никъде”.

Мостът се срутил през 2013 г., се твърди в иска. Местните жители многократно са се свързвали с Google, за да ги накарат да променят онлайн картите си.

Според Charlotte Observer бариерите, които обикновено се поставят на входа на моста, липсват поради вандализъм. В съдебния процес се завеждат искове и срещу три местни компании. Твърди се, че те са имали задължение да поддържат моста.

Около 70% от българите ползват приложения на Google

Близки на загинал в катастрофа съдят Google заради липсващ мост

Read more

И други престъпления излизат около задържания служител на Община Несебър (видео)

И други престъпления излизат около задържания с хиляди евро служител на Община Несебър. Това каза за NOVA старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас. По-рано в четвъртък бе задържан ръководен служител на Община Несебър, а при претърсванията беше открита сума от 400 000 лева. Има данни, че сумата е предназначена за купуване на гласове в общината, каза старши комисар Емил Павлов. И допълни:

Ако акцията се беше забавила, тази сума щеше да бъде разпределена на по-долните нива, което е изключително трудно за проследяване. Лицето е освободено след 24 часа, но това не означава, че няма да му бъдат повдигнат обвинения. Има данни и за други съпричастни лица. Излизат и друг вид престъпления, в началото сме на много сериозно разследване“.

Снимка: Прокуратура на РБ

Задържаха служител на Община Несебър със стотици хиляди евро за изборна търговия

Парите са били предназначени за по-долните нива, които организират осигуряване на списъци с лица. А произходът на средствата ще бъде установен в хода на разследването, обясни директорът на полицията в Бургас.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Не можем да влизаме в конкретика относно имена по време на досъдебното производство. Говорим за доказване на престъпление. Да се държат в брой вкъщи толкова пари означава, че са със съмнителен произход. Има разпитани свидетели. Имаме и други сигнали, по които работим“, каза още той.

Задържаният за купуване на гласове в Несебър е на ръководна позиция в общината (видео)

И други престъпления излизат около задържания с хиляди евро служител на Община Несебър (видео)

Read more

Купуваме нови бойни машини Stryker

Купуваме нови бойни машини Stryker. Целта е да се осигури постигане на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците на България в НАТО. Още за придобиване и поддържане на способности за отбрана на страната самостоятелно. Също в съвместна операция и в системата за колективна отбрана, както и участие в съюзни операции извън територията на страната. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. От институцията уточняват, че решението на правителството за новите бойни машини за сухопътните войски е било прието неприсъствено.

От кабинета не уточняват нито колко бойни машини ще бъдат купени, нито на каква цена, пише Дневник.

Неотдавна министърът на отбраната Тодор Тагарев посочи, че за нуждите на механизирана бригада на сухопътни войски се подготвя проект на договор за придобиване на 198 бронирани машини Stryker и машини за поддръжка. Извършва се оценка и класиране на офертите за нови трикоординатни радари за системата за противовъздушна и противоракетна отбрана и предстои избор на изпълнител на проекта.

САЩ иска да ни продаде бронетранспортьори за 1,5 млрд. долара

Снимка: iStock

Наличната информация от страна на САЩ

В началото на септември Държавният департамент на САЩ одобри потенциална сделка с България. Става дума за продажба на 183 бронирани машини Stryker и свързано с тях оборудване за българската армия.

Според министерството на отбраната на САЩ стойността на евентуалния договор е 1.5 млрд. долара. Договорът ще е с корпорацията General Dynamics.

В края на май 2023 г. служебният министър на отбраната Димитър Стоянов каза, че до САЩ е изпратена обвързваща оферта за сключване на договор между двете правителства. Информационната служба на министерството на отбраната поясни, че по предварителна информация проектът можело да бъде изпълнен в рамките на 3-4 години за близо 2 млрд. лв., срещу което българската армия да получи 154 бойни и спомагателни машини. За тази година били предвидени 457 млн. лв. с разчет до септември да има отговор от американската страна.

Купуваме нови бойни машини Stryker

Read more

Вижте призрачни кадри на кратер край Южния полюс на Луната (снимка)

Вижте призрачни кадри на кратер край Южния полюс на Луната. Нова мозайка на кратера Шакълтън демонстрира силата на две лунни орбитални камери. Те работят заедно, за да разкрият безпрецедентни детайли от региона на Южния полюс на Луната. Изображенията са придобити от LROC (Lunar Reconnaissance Orbiter Camera), която работи от 2009 г. Както и от ShadowCam, инструмент на НАСА на борда на космически кораб KARI (Корейски институт за аерокосмически изследвания), наречен Данури, изстрелян през август 2022 г. ShadowCam е разработен от Malin Space Science Systems и Държавния университет на Аризона. Това става ясно от публикация на НАСА.

Lunar Reconnaissance Orbiter Camera може да заснема подробни изображения на лунната повърхност. Има обаче ограничена способност да снима сенчести части от Луната, които никога не получават пряка слънчева светлина. Те са известни като постоянно засенчени региони. ShadowCam е 200 пъти по-чувствителен към светлина. Може да работи успешно в тези изключително слабо осветени условия, разкривайки характеристики и детайли на терена, които не са видими за LROC. ShadowCam разчита на слънчевата светлина, отразена от лунните геоложки характеристики или Земята, за да заснема изображения в сенките.

Светлочувствителността на ShadowCam обаче го прави неспособен да заснема изображения на части от Луната, които са директно осветени, осигурявайки наситени резултати. С всяка камера, оптимизирана за специфични условия на осветеност, намиращи се в близост до лунните полюси, анализаторите могат да комбинират изображения от двата инструмента, за да създадат цялостна визуална карта на терена и геоложките характеристики както на най-ярките, така и на най-тъмните части на Луната. Постоянно засенчените зони в тази мозайка, като вътрешния под и стените на кратера Шакълтън, се виждат толкова подробно благодарение на изображенията от ShadowCam. А осветените от слънцето области в тази мозайка, като ръба и хълбоците на кратера, са продукт на изображения, събрани от LROC.

Снимка: iStock

С ShadowCam НАСА може да изобразява постоянно засенчени региони на Луната с по-големи детайли, отколкото е било възможно преди.

Това дава на учените много по-добър изглед на региона на Южния полюс на Луната. Тази област никога не е била изследвана от хора и представлява голям интерес за науката и изследването. Смята, че съдържа ледени отлагания или други замръзнали летливи вещества.

НАСА засече нов кратер на Луната, оставен от катастрофата на руската мисия (видео)

Учените смятат, че слоеве от ледени отлагания са съществували на Луната от милиони или милиарди години. Способността да се изучават проби може да допринесе за разбирането ни за това как Луната и нашата слънчева система са се развили. Ледените находища също могат да служат като важен ресурс за проучване. Те се състоят от водород и кислород, които могат да се използват за ракетно гориво или животоподдържащи системи.

Една по-пълна карта на района на лунния Южен полюс е ценна за бъдещи начинания за изследване на повърхността. Като VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover). Също и мисиите Artemis , които ще върнат хората на лунната повърхност и ще установят дългосрочно присъствие на Луна.

Вижте призрачни кадри на кратер край Южния полюс на Луната

Read more

Деца откраднаха автомобил и катастрофираха с него в друго населено място

Деца откраднаха автомобил и катастрофираха с него в друго населено място. Превозното средство е отнето от град Криводол, област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Крадците са две момчета на 9 и 11 години.

Сигналът за кражбата на автомобила е подаден около 09.30 часа в сряда. 74-годишен жител на Криводол заявил, че лекият му автомобил е бил паркиран пред дома му, но не е бил заключен, а с поставен контактен ключ в таблото. По-късно през деня автомобилът бил открит катастрофирал с возещите се в него водач и пътник в село Липен, община Монтана.

Снимка: iStock

При извършените процесуално-следствени действия е установено, че автомобилът е бил отнет и управляван от 11-годишен от село Галатин, общ. Криводол. На предната дясна седалка пътувал 9-годишен от същото село.

Автомобилът се движел в посока към Видин, като на ул. “Първа” в село Липен водачът изгубил контрол над управлението и поради превишена скорост на ляв завой излязъл от пътното платно и се блъснал в ограда на жилищен имот. Водачът и пътникът от лекия автомобил са прегледани от лекарски екипи и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Лекият автомобил е иззет и върнат на собственика му. По случая е образувано досъдебно производство.

Пернишки джигит прелита през кръгово кръстовище и се удря челно в друг автомобил (видео)

Деца откраднаха автомобил и катастрофираха с него в друго населено място

Read more

Парламентът реши: Нова комисия ще се бори с корупцията у нас

Парламентът реши: Нова комисия от трима души ще се бори с корупцията у нас. След почти две години намерения и след три дни обсъждане, парламентът прие окончателно промените в антикорупционния закон, информира Дневник. С промените се урежда създаването на два органа – комисия за отнемане на имущество и комисия за противодействие на корупцията. Промените са подкрепени от ГЕРБ, “Продължаваме промяната – Демократична България” и ДПС. Те предвиждат новата антикорупционна комисия да се състои от трима души, които може да са юристи или икономисти със седем години стаж.

Промените са заложени в плана за възстановяване и устойчивост и на тях се гледа като на една от стъпките по пътя на България за влизане в Шенгенското пространство.

Официално проектът, който парламентът разгледа и прие е на ГЕРБ, въпреки че бяха внесени проекти на “Продължаваме промяната – Демократична България”, както и на служебното правителство. Трите проекта си приличаха в основните моменти, но на първо четене беше гласуван само този на партията на Бойко Борисов.

Снимка: Минко Чернев/БТА

До последно по време на окончателния вот в пленарна зала текстовете се променяха по предложения на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Комисията да се състои от трима души. Те ще се избират с квалифицирано мнозинство от 2/3. Това беше предложение на “Продължаваме промяната – Демократична България”, което от ГЕРБ критикуваха, а Радомир Чолаков от партията дори заплаши, че проектът ще бъде атакуван в Конституционния съд заради това. В основния закон е записано изрично кога има квалифицирано мнозинство. Въпреки заплаха от партията на Бойко Борисов подкрепиха текста. Критика срещу това предложение имаше и от бившия служебен министър на правосъдието Крум Зарков. Тримата ще ръководят комисията на ротационен принцип за по две години в рамките на шестгодишния ѝ мандат.

Членовете ще бъдат избирани и оценявани от номинационна комисия, която ще се състои от петима души, предложени от Върховния касационен съд, Висшия адвокатски съвет, Министерството на правосъдието, Омбудсмана и Сметната палата.

Номинационната комисия и организации, които издигат кандидати

Предложения за членове на антикорупционната комисия ще могат да правят народни представители или неправителствени организации. Номинациите ще се разглеждат първо от номинационната комисия, която ще извърша подбор за допустимост и след публична процедура за изслушване и обсъждане ще представя доклад. Той ще съдържа предварително оценяване на кандидатите. По предложение на ГЕРБ отпадна възможността комисията да прави предварително класиране.

Инспектори с разследващи функции и право да използват сила

Към комисията ще работят инспектори, които ще има разследващи функции. Ще осъществяват оперативно-издирвателна дейност и ще могат да използват физическа сила и помощни средства, ако това е само абсолютно необходимо.

Новият закон за противодействие на корупцията влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“. Изключение има за направените промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които влизат в сила от 1 март 2024 година.

Нови мерки срещу прането на пари прие Народното събрание

Парламентът реши: Нова комисия ще се бори с корупцията у нас

Read more

Вижте как българи разнообразяват работния процес (видео)

Доста често се случва така, че последното място, на което искаме да бъдем е работното. В подобни случаи рядко има какво да се направи, освен да се пуснем по течението и да намерим нещо дребно, което да ни оправи настроението.

Вижте общинска охрана, тираджия, гроздоберачи и майстор, които са на работа, но служебните им задължения не са на дневен ред!

Read more

Свежо и атрактивно – партньорството, което дава впечатляващи резултати в efbet

Свежо и атрактивно – партньорството, което дава впечатляващи резултати в efbet

Въпреки че вече десетилетие efbet е сред най-влиятелните компании в сферата на онлайн спортни залози и казино игри, платформата продължава развитието си с цел да осигури възможно най-добрите условия за своите потребители.  

Преследвайки тази цел, от компанията продължават изключително успешното си партньорство с EGT Digital – доставчик на игри, предлагащ иновативен поглед върху игралната индустрия. В последните седмици присъствието на разработчика се засили в платформата на efbet, като бяха добавени редица нови джакпоти, сред които са “Clover Chance“, “Bell Link“, “High Cash“, както и мултиплейър играта “xRide“.

Присъствието на EGT Digital в efbet 

EGT Digital, която е дъщерна компания на Euro Games Technology – един от най-старите партньори на efbet, вече доставя на казино платформата редица интересни и завладяващи игри, които се радват на сериозен успех в сайта на игралната компания. И успешното партньорство изглежда ще продължи още дълго. 

“Много сме щастливи, че нашите заглавия вече са достъпни за още повече български почитатели на висококачествените слот забавления, благодарение на сътрудничеството ни с efbet, който е един от най-големите сайтове за залагания в страната”, заяви Цветомира Друмева, ръководител продажби в EGT Digital. 

“Убедена съм, че това партньорство ще допринесе и двете марки да увеличат своята популярност и да затвърдят статута си на ключови играчи на българския пазар на игри.”

Високо мнение за сътрудничеството между двете компании изрази и маркетинг мениджърът на efbet Цветина Георгиева. Тя споделя, че най-добрият показател за това, че партньорството между EGT Digital и efbet.com, са високите оценки на потребителите.

“Решихме да обогатим избора от игри на нашия уебсайт със заглавия на EGT Digital, начело с нашия приоритет №1 – да предлагаме на нашите клиенти винаги свежо и атрактивно съдържание, съобразено с техните вкусове и предпочитания. Оценката на играчите говори сама за себе си: игрите на доставчика са сред любимите им, като досега са показали впечатляващи резултати и изглежда, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще”.

EGT Digital с няколко свои джакпота в efbet 

Благодарение на партньорството между двете компании, няколко прогресивни джакпота са осигурени на потребителите на efbet – “Clover Chance”, “Bell Link” и “High Cash”.

Също така EGT Digital осигурява редица предложения за така наречените игри “Купи Бонус”, превърнали се в изключително предпочитан избор в световен мащаб от страна на любителите на казино игри. Едни от най-популярните предложения са “Sugartime”, “Hermes Fortunes” и “Shining Booom”. 

Отговорна игра в efbet.com 

Единствената функция на игралната индустрия е забавлението. Спортните залози, казино игрите и всички останали игри на късмета са средство за забавление, а не забогатяване.

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция “Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Свежо и атрактивно – партньорството, което дава впечатляващи резултати в efbet

Read more

Британската прокуратура повдигна обвинения за шпионаж на задържаните българи (видео)

Британската кралска прокуратура повдигна обвинение на петима български граждани в руски шпионаж, показва репортаж на NOVA

Трима мъже и две жени ще бъдат обвинени в “заговор за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или косвено полезна на врага с цел да се навреди на сигурността и интересите на британската държава“.

Петимата български граждани бяха задържани в Обединеното кралство през февруари. Те са живели на острова в продължение на няколко години, като са извършвали различни дейности.

официално изявление на прокуратурата за повдигнатите обвинения. Източник: https://twitter.com/CPSUK/

И нашата прокуратура разследва за шпионаж задържаните във Великобритания българи

45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов, 31-годишната Катрин Иванова, 31-годишният Иван Стоянов и 29-годишната Ваня Габерова са обвинени в заговор за събиране на информация, която би била пряко или косвено полезна за неприятелска страна в периода между 30 август 2020 г. и 8 февруари 2023 г., с цел да се навреди на сигурността и интересите на британската държава“, се казва в изявлението.

Прокуратурата уточнява, че преди това Русев, Джамбазов и Иванова са били обвинени само в подправяне на официални документи, включително паспорти и други документи за самоличност.

Британската прокуратура повдигна обвинения за шпионаж на задържаните българи (видео)

Read more

Ново обвинение за съучастниците на простреляния 18-годишен след обир (видео)

Повдигнаха ново обвинение на двамата младежи – на 15 и 17-годишна възраст, които нападнаха и ограбиха две момичета в София, съобщава NOVA.

Софийска районна прокуратура ги привлече под отговорност за още един грабеж, при който е използвана сила, съобщават от държавното обвинение.

На 18 септември около 4:10 ч. на спирка на градския транспорт до търговски център в София обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели сумата от 55 лева от мъж, като употребили сила.

Роднини на простреляния от полицай след грабеж завеждат дело (видео)

комисар Петър Петров – СДВР

Обвиняемите и още едно лице, което се установява, наобиколили пострадалия. Т.З. го почуквал леко с метална палка в корема и я насочил към краката му. Г.Б. му казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, откъдето извадил портфейла му и взел от него въпросната сума.

Към момента обвиняемите са с най-тежката мярка „задържане под стража“ по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17-и септември.

Ново обвинение за съучастниците на простреляния 18-годишен след обир (видео)

Read more