<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104566" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж открадна ...

Върнаха арестуван бивш шеф на КАТ-София на директорския пост

22 Октомври 2021
0 389

Тенчо Тенев отново заема директорския пост в столичния КАТ, съобщава NOVA. Той е временно преназначен заради по-дълъг болничен на сегашния титуляр Мартин Цурински.

Върнаха арестуван бивш шеф на КАТ-София на директорския пост

През май Тенев беше задържан в Асеновград, където работеше като началник на “Охранителна полиция”. Той беше привлечен като обвиняем за престъпление по служба и за незаконно държане на боеприпаси.

Според прокуратурата от февруари до 28 април 2021 г. в Асеновград полицаят е превишил властта и правата си, като е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на Районното управление, без да има право на това.

Общата стойност на даренията била около 10 500 лева. Тенев избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ-Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности на ползвани от служителите коли.

Освободиха срещу парична гаранция бившия шеф на КАТ-София (видео)

Фактурите за тези дейности били издавани на Община Асеновград като служителят на МВР подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият не е бил упълномощен за това, но е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати.

От Прокуратурата твърдят още, че по негови указания цените са били надвишени от доставчиците.

Тенев бе обвинен и за това, че в хасковското село Крум е държал без разрешение 554 патрона за огнестрелни оръжия.

След 72 часа в ареста Тенев бе освободен срещу гаранция от 10 000 лв. Държавното обвинение обаче не поиска отстраняване от длъжност. По тази причина сега няма правна пречка Тенев да бъде преназначен. 

Върнаха арестуван бивш шеф на КАТ-София на директорския пост
снимка БулФото

По времето на Цветан Цветанов Тенев беше освободен от поста заместник-шеф на столичната “Пътна полиция” и след години съдебни битки осъди министерството. Тенев беше върнат на работа като директор през 2014 г. 

Върнаха арестувания бивш шеф на столичния КАТ на директорския пост

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции