<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103631" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президенти, Б...

Медик, стар познайник на “Господарите”, е арестуван за издаване на фалшиви Covid сертификати (видео)

15 Октомври 2021
0 734

Медик, стар познайник на “Господарите”, е арестуван за издаване на фалшиви Covid сертификати, съобщава NOVA.

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Фелдшерът Николай Георгиев е задържан преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.

Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу Covid-19, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава. 

Медик, стар познайник на "Господарите", е арестуван за издаване на фалшиви Covid сертификати

„Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така”, заяви д-р Пламен Ралчовски, личен лекар.

„От няколко десетки до няколко стотин. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна”, заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Фалшиви здравни книжки през 2011 година

Сигнал за продажба на фалшиви здравни книжки ни отвежда при арестувания фелдшер още през 2011 година. Тогава репортерът ни Влади Василев представя в серия от материали дейността на фелдшера. По случая е образувана проверка, а Николай Георгиев получава дисциплинарно наказание. Припомнете си срещата ни с него тогава:

Фалшиви здравни книжки 6

Можем само да се надяваме този път фелдшерът от Ябланица да научи урока си. Медицината не трябва да бъде търговия, а призвание. Ако не е такова, по-добре човек да се насочи към друга професия.

Медик, стар познайник на “Господарите”, е арестуван за издаване на фалшиви Covid сертификати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции