<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119812" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разкрихме но...

КФН излезе с предупреждение за новата фирма от финансовата пирамида, която ние от “Господарите” разкрихме (видео)

22 Февруари 2022
0 1062

КФН излезе с предупреждение за новата фирма от финансовата пирамида, която ние от “Господарите” разкрихме. Става въпрос за “Арч Кепитал”, която функционира от януари.

В продължение на години ви показвахме финансова пирамида, ощетила хора с милиони.

През март главите в схемата бяха арестувани. През ноември бяха пуснати от ареста, след като Прокуратурата 8 месеца не успя да внесе обвинителен акт.

ЕКСКЛУЗИВНО: Акция на прокуратурата в офиса на финансовата пирамида, завлякла хора с милиони (РЕПОРТАЖ)

През януари Специализираната прокуратура се похвали, че най-после внася обвинението – но само за 19 пострадали за общо 4 милиона лева.

Това обаче далеч не е краят на тази сага.

В репортаж на Виктория Симеонова от 10 февруари стана ясно, че в началото на тази година е основана нова фирма от пирамидата. Офисът ѝ е във “Вертиго Тауър” – точно там, където през март бяха арестувани главите в схемата.

КФН излезе с предупреждение за новата фирма от финансовата пирамида, която ние от "Господарите" разкрихме

Схемата е позната – Представители на “Арч Кепитъл” се обаждат на засегнати, за да обясняват, че са изкупили дълга на старите фирми и предлагат да инвестират на чисто. Отново без лиценз от Комисията за финансов надзор и Българската народна банка.

Разкрихме нова фирма от финансовата пирамида, ощетила хора с милиони (РЕПОРТАЖ)

Този път обаче пред жертвите измамниците твърдят, че търгуват на българската борса, както и с криптовалута.

Ето и становището на Комисията за финансов надзор:

КФН обръща внимание на инвеститорите, че „АРЧ Кепитъл“ ООД (Arch Capital LTD) не е вписано в публичния регистър на КФН като национален инвестиционен фонд, нито като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове и управляваните от тях алтернативни инвестиционни фондове. „АРЧ Кепитъл“ ООД няма право да предлага на потенциални клиенти инвестиции в недвижими имоти, виртуални активи, включително криптовалути, NFTs, стартъпи и други видове алтернативни инвестиции.
Според налични в КФН данни, „АРЧ Кепитъл“ ООД (Arch Capital LTD) извършва дейност на адреса си на управление – гр. София, ул. „Твърдишки проход“ № 23, ап. офис 24 и на адрес гр. София, бул. „България“ № 109, Виртиго Бизнес Тауър.

КФН обръща внимание на инвеститорите да бъдат особено бдителни когато превеждат парични средства във връзка с предлагана финансови услуга.

Преди превеждане на пари, всеки инвеститор задължително трябва да провери дали лицето, което му отправя предложение за сключване на сделка, разполага с лиценз от страна на КФН или Българска народна банка (БНБ). Информация за дейностите, които подлежат на лицензиране, е налична на интернет страниците на двата регулатора; тя може да бъде получена и чрез писмено запитване или телефонно обаждане.
В случай че за предоставянето на съответната услуга е необходим лиценз или разрешение, всеки инвеститор трябва да се увери, че дружеството, с което договаря, действително разполага с такъв. Такава информация се съдържа на интернет страниците на КФН и БНБ.

По-горе може да се запознаете с репортажа на Виктория Симеонова по темата!

КФН излезе с предупреждение за новата фирма от финансовата пирамида, която ние от “Господарите” разкрихме

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции