<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: КПКОНПИ откр�...

Виктория Симеонова при адвокат Белянова: Само политическа промяна не е достатъчна (видео)

05 Януари 2022
0 434

Виктория Симеонова при адвокат Белянова: Само политическа промяна не е достатъчна – това заяви репортерът ни в предаването “Часът на избора” по Евроком.

Вики беше гост в рубриката “Гласът на младите”. Темите, които обсъди, бяха свързани с корупцията като проблем, който често е обект на наши разследвания, както и с очакванията ѝ за тази година.

Финансовата схема с много имена, завлякла хора с над 200 милиона лева

Очаквано акцент в гостуването беше финансовата пирамида, която разкрихме през пролетта на 2021 година. Тогава, след дългогодишна работа по случая, главите в схемата Йордан Моллов и Кирил Джабаров бяха арестувани заедно с главната си счетоводителка Мая Господинова и трима от основните служители – Светла Цонева, Фердинанд Николов и Ивайло Асенов.

Можете да си припомните темата:

Йордан Моллов и Кирил Джабаров са сред арестуваните членове на Финансовата пирамида, която в “Господарите” разследваме от години (РЕПОРТАЖ)

Материалите по случая получиха широк обществен отзвук, а Вики беше отличена в конкурсите за разследваща журналистика “Радостина Константинова“, “Червена линия” и “Валя Крушкина” за мащабното разследване.

Виктория Симеонова при адв. Белянова: Само политическа промяна не е достатъчна (видео)

Преди малко повече от месец от наши източници разбрахме, че арестуваните в края на март Йордан Моллов и Кирил Джабаров са били пуснати. Причината – изминали са 8 месеца от задържането им, а не е внесен обвинителният акт. Оттогава се опитваме да получим информация какво предстои, но без резултат.

За политиката и промяната

На въпрос дали вярва, че новите управляващи ще изпълнят обещанието си да работят за спиране на корупцията, Вики заяви, че се надява това да се случи. Но за целта е необходима работеща прокуратура, каквато в момента нямаме. Тя припомни, че и Европейският съюз многократно е изисквал от България осъществяване на правосъдната реформа и подобряване на съдебната система.

Мястото на добрите новини в ефира

За своята дипломна работа през 2019 година Виктория избра тема “Новинарски разкази за доброто”. Доколко обаче хората четат и се интересуват от положителни новини, е спорно. Това заяви тя на въпрос от адвокат Албена Белянова. Въпреки това според Вики е ангажимент на медиите и журналистите да възпитават у потребителите търсенето на положителни примери. Тя спомена и пример от последните дни – 6-годишната Ася, която дарява косата си за онкоболни.

Вижданията и пожеланията за 2022-ра

Виктория Симеонова пожела една по-здрава, по-щастлива и по-успешна нова година. И изрази надежда, че хората ще бъдат по-активни и мислещи и няма да спират да настояват за решаване на проблемите. Призова и да сигнализират на “Господарите” за всякакви нарушения, с каквито се сблъскват.

Виктория Симеонова при адвокат Белянова: Само политическа промяна не е достатъчна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции