<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Менков: Нямаш...

Прокуратурата: Няма доказателства за изнудване на Васил Божков (видео)

22 Март 2022
0 945

“Към момента в Софийската градска прокуратура не са представени доказателства да е имало упражнено неправомерно въздействие и принуда спрямо Васил Божков. Не разполагаме и с доказателства да е било извършено изнудване, за което е образувано досъдебното производство“, се казва в пост във Facebook на държавното обвинение.

Али Баба срещу Главатаря. Какво твърди Васил Божков за Бойко Борисов

На 21 март в прокуратурата били депозирани три проекта на постановления за привличане на политически лица в качеството им на обвиняеми по повод изнудването на Васил Божков.

Прокуратурата: Няма доказателства за изнудване на Васил Божков

От прокуратурата казват, че документите не съдържали подпис, не било посочено име, а само длъжността на разследващия полицай.

„Разследващите полицаи нямат правомощия да повдигат обвинения на лица, членове на Министерския съвет към момента на деянието“, казват още от прокуратурата.

Васил Божков: Има неоспорими доказателства и свидетели

Разследвания за престъпления, извършени от лица от Министерския съвет се правят само от следовател, който принадлежи към съдебната власт. Това е с цел гаранция срещу евентуален произвол и злоупотреба с власт.

Прокуратурата: Няма доказателства за изнудване на Васил Божков

Видео: FB/Софийска градска прокуратура

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции