<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123110" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Борисов (видео)

22 Март 2022
0 212

“Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е извършено по така наречения неотложен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват условията за неотложност. Проверката е започнала на 10 декември миналата година”. Това каза Менко Менков – адвокат на Бойко Борисов, цитиран от NOVA

Той бе категоричен, че липсват две основни предпоставки, без които съдът не може да одобри каквито и да е протоколи по този случай. Първо, липсата на неотложност, и второ – липсата на компетентност, каза адвокатът.

Прокуратурата вика Кирил Петков на разпит за ареста на Борисов

Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Борисов
Булфото

“Да ви припомня отново процедурата. Проверката е започнала на 10 декември миналата година. Трите лица се явиха доброволно пред проверяващите от ГДНП. Отговорили са на всички зададени въпроси.

Нека припомня, че проверката се извършва по сигнал на “Боец”, в който се съдържат само материали от социалните мрежи. Те не съдържат само обяваване на неща, които Васил Божков многократно в медиите е посочвал в продължение на две години. Защо разследващите са се насолили само към случая с него, няма как да знам.

На 17 от проверката, която не е изпращана в прокуратурата, сигналът е изпратен до вътрешния министър и той го е изпратил до ГДНП. След това полицейските служители е трябвало да изпратят материалите в СГП, за да може тя да вземе решение на лице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство”, поясни адвокатът. 

Преди изявлението на Менков, Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от СГП искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

По-късно СГП съобщи, че предстоят нови разпити по случая. Тримата ще бъдат разпитани повторно, но вече от следовател. Всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на случая, стщо ще бъдат призовани на разпит.

Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Борисов (видео)

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции