<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гешев твърди,...

Прокуратурата вика Кирил Петков на разпит за ареста на Борисов

22 Март 2022
0 633

Премиерът Кирил Петков ще бъде привикан на разпит заради ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова и обиските в домовете им. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, цитирано от bTV.

Петков беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по “неотложност” на 17 март. От Градската прокуратура са възложили разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

Извънредно от Петков и Рашков: Укриват се документи за повдигане на обвинение (видео)

Прокуратурата вика Кирил Петков на разпит за ареста на Борисов
Булфото

“Само тогава събраните чрез тях доказателства могат да бъдат ползвани в наказателното производство”, пише в съобщението на държавното обвинение.

“Ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР. Ще бъдат разпитани по надлежния ред и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая. Ще бъдат назначени съответните експертизи. Ще бъдат извършени и всички други необходими процесуални действия”, пише в съобщението на прокуратурата.

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно обвинителни доказателства за виновността на определено лице или лица в извършване на престъпления, СГП ще повдигне обвинение в съответствие с тези доказателства.

Прокуратурата вика Кирил Петков на разпит за ареста на Борисов

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции