<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122787" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР: Поискали...

Извънредно от Петков и Рашков: Укриват се документи за повдигане на обвинение (видео)

18 Март 2022
0 4590

“Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата, ръководена от г-н Гешев. Укриват се документи за искане за повдигане на обвинение, с които лесно можем да се снабдим”.

Извънредно от Петков и Рашков: Укриват се документи за повдигане на обвинение (видео)

Това заяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Кирил Петков, коментирайки действията на прокуратурата по случая с Бойко Борисов. 

Прокуратурата даде подробности за задържането на Борисов, Арнаудова и Горанов (видео)

Извънредно от Петков и Рашков: Укриват се документи за повдигане на обвинение (видео)

“Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице. Само и само, за да не се извърши разследване по закона.  Сведение, които са общоизвестнии вече са достояние на Европрокуратурата. Отричат се законови правомощия на законовите органи и се спъва дейността на всеки, които се опитва да си свърши работата. В България независима прокуратура няма”, подчерта министър-председателят. 

„Прокуратурата прави изводи от изхода на производство, на което току-що е поставено началото. Провеждана е проверка, която има за цел да се съберат – евентуално, достатъчно данни, за да се реши да се образува ли или не досъдебно производство “, подчерта вътрешният министър Бойко Рашков.

И допълни: “Прокуратурата се постара да заяви, че МВР не е компетентно. А преди години Божков публикува факти по това производство, а прокуратурата не се самосезира по тях – не заочна нито проверка, нито досъдебно производство – правомощие , което тя има”.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Pavel Daskalov

    19 Март 2022

    Сменете висшият съдебен съвет за да смените Гешев

Реакции