<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДБ внесе в па...

САЩ екипират Украйна за химическа война

02 Април 2022
0 712

Съединените щати изпращат на Украйна защитна екипировка заради опасенията от възможно използване на химически или биологични оръжия по време на руската инвазия.

Говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че доставките на поисканото от Киев оборудване се правят с оглед на предупрежденията от Вашингтон и други държави, че Русия може да използва подобни оръжия и да планира операция под фалшив флаг, предаде БНР.

САЩ опускат 600 милиона долара извънредна помощ за Украйна

Русия и Украйна подновяват преговорите си чрез видеовръзка

“Правителството на Съединените щати предоставя на украинското правителство животоспасяващо оборудване и запаси, които може да бъдат използвани, в случай че Русия използва химическо или биологично оръжие срещу Украйна”, обясни на брифинг говорителят на Белия дом.

И още 300 милиона долара

Паралелно с това САЩ предоставят допълнителни 300 милиона долара на Киев под формата на въоръжение за украинската армия, предаде BBC. Най-новият пакет помощи за Украйна включва ракетни системи с лазерно насочване, тактически дронове, високопроходими военни джипове. И още: очила за нощно виждане, картечници и медицински консумативи.

С това общата помощ на САЩ към Украйна от началото на войната вече е в размер на 1,6 млрд долара.

САЩ екипират Украйна за химическа война

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции