<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152809" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков за „в...

Нинова: Първанов иска да направи ново ляво обединение с бивши членове на БСП (видео)

28 Ноември 2022
0 248

Лидерът на “БСП за България” Корнелия Нинова свика пресконференция, на която говори “за БСП и за лявото”. Повод бе новото ляво обединение, което бе обявено от бившия президент Георги Първанов (2002 – 2012 г.)

“Както знаете президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21″ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Виждаме, че това са председатели на партии, всички бивши членове на БСП”, обясни Нинова.

Георги Първанов на националната конференция на АБВ

Нинова: Първанов иска да направи ново ляво обединение с бивши членове на БСП (видео)
Тя уточни, че гореспоменатите “бивши другари” са напуснали партията преди текущото ръководство.

„Положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева направихме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условие да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент”, каза лидерът на левицата.

Георги Първанов на Господарите сондира мнения за президентските избори

„Отсега виждаме противоречиви послания. Г-н Първанов казва, че трябвало обединение за промяна и нови лица под формата на лява коалиция. Татяна Дончева го оборва и казва: „Не коалиция, а единен субект”. Костадин Паскалев казва, че кани БСП в новото ляво обединение, Дончева го оборва и казва, че са алтернатива на БСП. Паскалев казва ръководството на БСП да си изпълни задълженията и да говори за ляво обединение. Дончева призовава за смяна на ръководството и тогава да се говори за нови разговори”.

Нинова: Първанов иска да направи ново ляво обединение с бивши членове на БСП (видео)
Нинова е категорична, че БСП никога не е спирала опитите да се търси обединение в ляво.

„Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва”.

Младежкото БСП: Ние сме твърдо против връщането на хартиената бюлетина

По нейни думи обаче е важно около какво ще се случи това обединение, какво са неговите идеи.

„Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва”, поясни тя и призова бившите членове да се върнат в БСП.

Нинова: Първанов иска да направи ново ляво обединение с бивши членове на БСП

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции