<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157817" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хванаха Влад...

Смъртта на известни личности в Китай освети драмата с Covid-19, прикривана от властта

04 Януари 2023
0 527

Смъртта на известни личности в Китай освети драмата с Covid-19, прикривана от властта, пише Булевард България.

Само за 10 дни Китай се сбогува с петима известни, чиято смърт поставя под огромно съмнение как властите управляват здравната криза – на фона на западните държави, които вече преодоляха пандемията, съобщава Financial Times.

Усложнения, свързани с Covid, са причина за смъртта на актрисата и оперна певица Чу Ланлан на 20 декември. Тя умира едва на 39-годишна възраст, а само месец по-рано участва в концерт, на който е във видимо добро здраве. Чу Ланлан става известна с изпълнението си по време на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Пекин.

Смъртта на известни личности в Китай освети драмата с Covid-19, прикривана от властта

Китай мълчи за масовите смъртни случаи от Covid

На 25 декември 2022 г. умира 66-годишният Тан Уейгуо, основател на компанията Shanghai Kehua Bio-Engineering. Тя е един от водещите производители на консумативи за медицинска диагностика и клинични тестове в Китай. Причината за смъртта му се оказва Covid-19 и придружаващо заболяване.

Известна бивша танцьорка и член на Комунистическата партия почива от Covid-19 на Коледа. Дзяо Кинг е на 87-годишна възраст.

Зам.-деканът на Научно-техническия университет на провинция Вътрешна Монголия Уан Тао също става жертва на инфекцията на 30 декември, а на 2 януари 2023 г. умира и философът и бивш университетски преподавател Ху Фумин – автор на прочута критична статия с призив за реформи след периода на управление на Мао Дзедун.

Китай отваря границите си от 2023 г., китайците купуват самолетни билети като невидели

Китай взе решение в края на декември да брои по нов метод смъртните случаи от Covid-19.

Статистиката вече отчита само пациентите, починали с белодробна недостатъчност и пневмония, но не и хората с други заболявания, които са се влошили фатално след инфекция със SARS-Cov2. Така от 1 декември са отброени само 25 смъртни случая от инфекцията на фона на над 1,4 млрд. души население. В социалните мрежи обаче се появяват съобщения за починалите хора, които разкриват различна картина.

Според властите заболяването вече е под контрол и няма нужда от най-строгите противоепидемични мерки, заради които жителите на най-големите градове излязоха на бунт срещу Си Дзинпин през декември.

Смъртта на известни личности в Китай освети драмата с Covid-19, прикривана от властта

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • nimabi

    25 Ноември 2023

    Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. <a href="https://casinotologin.com/https_output.html">nimabi</a>

Покажи всички Скрий

Реакции