<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171867" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо жители н...

Хора с тротинетки демонстрират опасно поведение на пътя (видео)

27 Март 2023
0 184

Хора с тротинетки демонстрират опасно поведение на пътя, показва материал на bTV.

Времето се затопля и хората започват да търсят алтернативни методи за придвижване. Един от най-популярните в момента са електрическите тротинетки. 

Ставаме свидетели обаче на управляване с опасно висока скорост и вандалски прояви срещу този тип превозни средства, което може да бъде опасно.

Вандалски пряви като хвърляне на тротинетката може да наруши целостта ѝ, което да доведе до счупване на превозното средство, докато го управляваме. Това може да предизвика сериозни наранявания. Още по-лошо е да нарушим целостта на батерията, тъй като това предизвиква “избухване” на тротинетката – тя се запалва и изгаря.

Емили катастрофира с “летящата” си тротинетка със 100 км/ч

Друг проблем е захвърлянето на тротинетките на средата на улицата. Така вечер, когато е тъмно, можем да се спънем в нея и също да се нараним.

Често попадаме в социалните мрежи на тротинетки, движещи се с висока скорост. Тротинетка се движи с над 80 км/ч по бул. „Цариградско шосе“ в София или със 120 км/ч по АМ „Хемус“. Преливат подобни рискови ситуации. Една от най-честите практики е софтуерът да бъде манипулиран, с което да се преодолее ограничението от 25 км/ч.

Хора с тротинетки демонстрират опасно поведение на пътя (видео)
Снимка: iStock

Превишаването на тази скорост обаче автоматично превръща тротинетка в опасна за живота, защото механизмът ѝ на движение не се предвиден за това. Високият център на тежестта и малките гуми я правят нестабилна. Особено при неравности на пътя.

Тротинетката е индивидуално електрическо превозно средство. Името само по себе си показва, че то трябва да се управлява само от едно лице. Без да се превозва друго. Превозването на товари или багажи, които пречат на управлението и на останалите участници в движението също е забранено.

Често има случаи, в които тротинетките се хвърлят от високо или им се нанасят удари. Това обаче също може да предизвика авария по време на път.

Хора с тротинетки демонстрират опасно поведение на пътя

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции