<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93090" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дигитален им...

Министър Кацаров за сертификата за ваксинация без ваксина: Това е престъпление! (РЕПОРТАЖ)

02 Юли 2021
0 10312

Министър Кацаров за сертификата за ваксинация без ваксина: Това е престъпление!

Коментарът на здравния министър дойде след брифинга на Ваксинационния щаб днес, където отиде репортерът ни Виктория Симеонова.

Сигналът

В последния брой на “Господари на Уеба” ви показахме как общопрактикуващият лекар д-р Росен Бенчев от ДКЦ “Света София” в кв. “Люлин” в София ни издаде документ за поставена ваксина срещу 110 лева. Справка в системата на Министерството на здравеопазването показа, че издаденият документ е напълно валиден. Подставеното ни лице се води ваксинирано без да е получило доза от ваксина. Не е ясно какво се е случило с дозата, чиито номер д-р Бенчев преписа в документацията. Вероятно е изхвърлено или ще се използва за друг случай. Целият репортаж със скандалния лекар, който издава сертификат за ваксинация без ваксина, можете да видите тук:

Скандален лекар издава сертификат за ваксинация без ваксина (РЕПОРТАЖ)

Статистиката на ваксинираните

От Брифинга на Ваксинационния щаб днес стана ясно, че 70% от ваксинираните са получили своите ваксини именно при общопрактикуващите лекари. Доколко обаче може да се вярва, че всички те действително са били ваксинирани, не е ясно. Министър Кацаров не спомена възможност за проверка на истинността на документите. Той прехвърли цялата отговорност на Прокуратурата и на Министерството на вътрешните работи. По думите му те са тези, които могат да вземат мерки срещу д-р Бенчев.

Министър Кацаров за сертификата за ваксинация без ваксина: Това е пресъпление
д-р Росен Бенчев

Защо това е опасно?

В цял свят се следи доколко различните ваксини са ефективни, в какви случаи не действат и какви са причините за това. Ако човек, “ваксиниран” по показания в репортажа начин, се разболее, това ще намали изкуствено ефективността на ваксините. Личен избор е дали да се ваксинираме, но издаването на документи с невярно съдържание срещу подкуп е престъпление. Престъпление е и даването на подкуп – независимо от обстоятелствата.

Правната гледна точка

Според Наказателния кодекс, Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6. За подкуп лишаването на приелият го от свобода може да е и до 10 години.

Министър Кацаров за сертификата за ваксинация без ваксина: Това е престъпление.

Ще се сезират ли по случая Прокуратурата и МВР и как практиката по издаване на сертификати за ваксинация без да се поставят ваксини ще бъде прекратена? Отговорът на този въпрос се надяваме да разберем съвсем скоро. Дотогава сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • sadov

    06 Юли 2021

    ходете и си слагайте по 20 ваксини като искате ( искам да видя трибуна да дадете на хора пострадали от ваксините къде са те защо не ги давате )

Реакции