<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Астроложката...

Роми гонят демони с екзорсизъм (видео)

30 Юни 2021
2 36935

Попаднахме на видео, в което виждаме как роми гонят демони с екзорсизъм. Това се случва по време на религиозно събитие в град Раковски. Изключително странната на пръв поглед гледка се допълва с избухване в смях на участниците, които сякаш умишлено разиграват театър пред зрителите на събитието.

Какво представлява екзорсизмът?

Екзорсизмът е практика за изгонване на демони или други зли духове от човек или място, където те съществуват. Определят го като доказателство, че тъмната и светлата страна във Вселената съществуват, че демоните на Ада живеят сред нас и само чакат удобен момент, за да обладаят своята набелязана жертва. Но това
звучи по-скоро като научна фантастика. Защо и как екзорсизмът набира толкова популярност в ромските махали, не е ясно.

Още преди години сме ви показвали сцени на екзорсизъм:

Ром гони демони с екзорсизъм
Екзорсизъм

Екзорсизъм – нова мода при свещениците

Роми гонят демони с екзорсизъм

Не е ясно дали участниците във видеото заплащат за услугата да се “изцелят” от демони. Поведението им обаче говори за добре спретнат театър, защото те едва сдържат смеха си. Разпространеното видео от тази сцена буди повече смях, отколкото реално чувство на просвещение. А доколко то граничи и с престъпване на някои морални граници, можете да прецените и сами.

Бургаски пастори разказаха играта на коронавируса (видео)

Дали наистина по този начин се гонят демони и какво всъщност правят хората от видеото са въпроси, на които не можем да си отговорим.

Този и още интересни материали от Уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции