<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заразените с ...

Скандален лекар издава сертификат за ваксинация без ваксина (РЕПОРТАЖ)

29 Юни 2021
0 22398

Получихме сигнал за скандален лекар от София, който издава сертификат за ваксинация без ваксина. Според сигнала услугата, извършвана от д-р Росен Бенчев в ДКЦ “Света София” в столичния квартал “Люлин” струва 50 лева.

Нашата проверка

Изпратихме наше подставено лице, което да проучи въпроса. По време на разговора с лекаря, подставеното ни лице каза, че му предстои пътуване в САЩ. Може би именно затова д-р Бенчев поиска за услугата 110 лева. Веднага щом получи парите, той издаде документ за поставена първа доза от “Астра Зенека” и обеща след месец да ни даде и сертификата.

Скритата ни камера улови, че след като въведе данните на подставеното лице в системата, д-р Бенчев преписа нещо от шишенце с ваксина, чиято съдба е неясна.

Доктор Бенчев издава сертификат за ваксина без ваксинация
Доктор Бенчев и шишенцето с ваксина

Какво се случи в крайна сметка?

Проверката на репортера ни Виктория Симеонова показа, че подставеното ни лице вече официално се води ваксинирано. В деня, в който трябваше да вземем сертификата и на хартия, д-р Бенчев изчезна мистериозно. Но това не променя факта, че скандален лекар издава сертификат за ваксинация без ваксина, който струва 110 лева в нашия случай.

Напомняме на д-р Бенчев, че взимането на подкуп и издаването на документи с невярно съдържание са престъпления. Не е ясно колко души са се възползвали от услугите му, нито колко негови колеги също продават сертификат за ваксина без ваксинация. Ясно е само, че това може да предизвика международен скандал. Отделен е и въпросът, че след време ще се окаже, че “ваксинирани” по този начин, се разболяват. А това ще доведе до срив в доверието към ваксините.

Ние ще потърсим позицията на Министерството на здравеопазването по случая и се надяваме оттам да вземат мерки за спиране на тази порочна практика. А вие сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция. Ние не оставяме нещата така.

Този и още интересни материали от Уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба”
Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • хитърпетър

    17 Май 2022

    Един от редките случаи когато корупцията е от полза... до къде я докарахме...

Покажи всички Скрий

Реакции