<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Кац...

Путин: Русия би спечелила лесно Трета световна война

03 Юли 2021
0 2639

Владимир Путин: Русия би спечелила лесно Трета световна война, пише LadBible. Въпреки че последното, което бихме искали да се случи точно след COVID-19 пандемията, е Трета световна война.

Добрата новина е, че руският президент Владимир Путин не мисли, че ще се стигне до там. Но според него Русия би победила лесно.

Путин говори за възможността за глобална война в отговор на неотдавнашни съобщения, опровергани от Великобритания, че Русия е изстреляла предупредителен изстрел по един от военните кораби на Великобритания в Черно море и боен самолет е хвърлил бомби пред него.

Русия заяви, че лодката е навлязла в руски води, докато Великобритания отрича това.

Путин: Русия би спечелила лесно Трета световна война
Владимир Путин

Независимо кои твърдения са верни и кои не, несъмнено това беше момент на напрежение за двете страни. Това може да доведе до по-нататъшно разпалване на огъня. Путин твърди, че потапянето на кораба от Русия не би довело до Третата световна война, защото Западът знаел, че никога не би могъл да я спечели.

Путин и потопения Британски кораб

Както обяви Associated Press, Путин е казал по време на свое участие: “Дори да бяхме потопили този кораб, трудно бихме могли да си представим, че това ще постави света на ръба на Третата световна война. Тези, които биха я обявили, знаят, че не могат да излязат като победители в тази война и това е много важно. ”

Путин също така каза, че американски разузнавателен самолет е работил с британския миноносец по време на инцидента с “провокацията”.

“Миноносецът е бил предупреден, че ще бъде използвано оръжие, ако наруши границата на Руската федерация. Той не реагира на предупреждението”, заяви руското Министерство на отбраната.

Путин е враждебно настроен и към Украйна. Дотам се стигна, след като Русия анексира международно призната украинска територия през 2014 г. Оттогава напрежението е високо – изглежда, че руският президент може да се готви за битка.

Путин: Русия би спечелила лесно Трета световна война.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции