<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144335" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ООН обяви раз...

Армения поиска намеса на Европейския съд срещу Азербайджан

14 Септември 2022
0 268

Армения поиска намесата на Европейския съд срещу Азербайджан след изостряне на конфликта по границата от последните денонощия, предава Dir.bg.

“На 13 септември Армения се обърна към Европейския съд с искане за временни мерки срещу Азербайджан. Подаденото заявление е свързано с обстрела на цивилни селища в Армения, защитата на основните права на цивилните граждани и военнопленниците”, пише представителят на Армения по международните правни въпроси Егише Киракосян.

Азербайджанските въоръжени сили са открили интензивен огън по населените места Горис, Сотк и Джермук, съобщава Ереван. Съветът за сигурност на Армения е решил да поиска съдействие от Русия. Премиерът на Армения Никол Пашинян заяви пред арменския парламент, че 49 души са загинали в резултат на действията на Азербайджан.

Нови боеве в Нагорни Карабах съживяват риска от война в анклава

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че въоръжените сили на страната предприемат ответни действия и хвърли отговорността за инцидентите върху арменското военно и политическо ръководство. Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи за смъртта на 50 свои военнослужещи.

Макрон свиква спешна среща на ООН заради подновения конфликт между Армения и Азербайджан

Френският президент Еманюел Макрон е поискал от президента на Азербайджан да се върне към спазването на примирието между Баку и Ереван.

Армения поиска намесата на Европейския съд срещу Азербайджан

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции