<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143314" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обявиха нови...

България ще изнася ток за Северна Македония (видео и снимки)

05 Септември 2022
0 118

Димитър Ковачевски и Гълъб Донев се договориха за доставката на електричество за нуждите на бизнеса в Северна Македония. Това стана ясно от съвместен брифинг на двамата премиери.

„За целта ще бъде сформирана работна група, съставена от експерти от министерствата на енергетиката и икономиката на нашите две държави. Те ще обсъдят техническите параметри за доставките на електричество, капацитета и цените, които ще бъдат определени съгласно законодателството на Република България и това на РСМ”, посочи Димитър Ковачевски.

Димитър Ковачевски пристига у нас за разговори за български ток

От казаното на премиера на РСМ стана ясно, че двамата премиери са говорили и за възможностите на газохранилището „Чирен”. Той изрази и надежда, че в рамките от две седмици ще има решение и за Скопие, и за София, както и за бизнеса и за битовите потребители.

България ще изнася ток за Северна Македония (видео и снимки)
БулФото

“Днес при разговорите, които проведохме, двамата потвърдихме отново добрата оценка, която имаме за създадените предпоставки за положително развитие на диалога между нашите две страни и това, че ще работим последователно за задълбочаване на конструктивното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, като ще се стремим да обхванем и всички области, които включва Договорът за добросъседство и сътрудничество между Република България и РС Македония”, подчерта от своя страна служебният премиер Гълъб Донев. 

България ще изнася ток за Северна Македония

Видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции