<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смело куче се...

Бащата на Новак Джокович сравни задържането на сина му в Австралия с разпъването на Исус Христос

07 Януари 2022
0 1050

След 9-часов престой на летището в Мелбърн, отказана виза и решение за неговото депортиране, вчера Новак Джокович бе настанен в хотел за бежанци и хора под карантина. Визата на световният номер 1 беше анулирана поради липса на необходимите документи за освобождаването му от задължителна ваксинация.

Настаниха Джокович в хотел за бежанци, сърби се събраха на протест

Бащата на Новак Джокович сравни задържането на сина му в Австралия с разпъването на Исус Христос

Именно тези събития предизвикаха гнева на Сърджан Джокович, който поведе протест по улиците на Белград в защита на сина си:

“Бих искал да кажа нещо за този ужас. Те държат Новак в плен – като затворник”, започна той.

“Политическият лов на вещици не е честна игра, като всички, включително австралийският премиер, се преструват, че правилата важат за всички”, категоричен беше Серджан.

По негови думи, синът му е изпълнил “всички необходими условия” за влизане в страната и участие в турнира, “който със сигурност би спечелил”.

Джокович пристигна в Мелбърн, но властите не признаха визата му

“Исус беше разпнат на кръста, но той възкръсна и все още е жив сред нас. Сега се опитват да разпнат Новак по същия начин. Да направят това с Новак – най-добрия човек и спортист в света. Срам! Но той ще издържи, както и ние”, продължи още той гневната си тирада.

Майка му Диана Джокович добави: “Държат го като затворник, условията са ужасни. В хотела, ако това може да се нарече хотел, има хлебарки, храната е ужасна”.

Освен сънародниците му, сръбският премиер Александър Вучич също застана зад тенисиста:

“Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че властите ни правят всичко, за да може тормозът на най-добрия тенисист в света да бъде прекратен незабавно”, написа Вучич в социалните мрежи.

Бащата на Новак Джокович сравни “заточението” на сина си в Австралия с разпятието на Исус Христос

Източник: LADbible

Видео: srdjandjokovic_/ instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции