<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116556" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена получи "...

Байдън заплаши Путин с персонални санкции, ако Русия нахлуе в Украйна

26 Януари 2022
0 2325

Американският президент Джо Байдън заплаши Путин с персонални санкции, ако Русия нахлуе в Украйна, предава The Guardian.

Новината идва в момент, в който Западът готви големи икономически санкции срещу Руската федерация, ако това се случи.

Американският президент предупреди, че рискът от руска инвазия остава и е възможен “всеки момент”. Като това ще бъде “най-голямото нашествие след Втората световна война” и ще “промени света”.

Според високопоставен американски служител, санкциите срещу Москва ще надхвърлят мерките, приложени през 2014 г., когато Русия анексира Крим.

Байдън обмисля изпращането на хиляди войници в Източна Европа и Балтийския регион

Новите мерки ще включват ограничения върху износа на високотехнологично американско оборудване. Tака ще бъдат засегнати амбициите на Путин за индустриализация на икономиката.

Байдън обмисля изпращането на хиляди войници в Източна Европа и Балтийския регион

Байдън подчерта, че се чувства задължен да засили присъствието на НАТО в Източна Европа. 

“Трябва ясно да покажем, че няма причина за никого, за нито един член на НАТО, да се притеснява дали НАТО ще дойде на помощ в негова защита”, каза американският държавен глава.

Русия отрича да е планирала нападение и твърди, че кризата е предизвикана от действията на НАТО и САЩ. Оттам настояват за гаранции за сигурност от Запада. Включително обещание от страна на НАТО никога да не приема Украйна за свой член.

НАТО отхвърли искането на Русия да изтегли силите си от България и Румъния

По-рано руското външно министерство поиска силите на НАТО да се изтеглят от България и Румъния, които не са били в aлианса до 1997 г. Искането беше отхвърлено от НАТО и от двете засегнат страни.

Байдън заплаши Путин с персонални санкции, ако Русия нахлуе в Украйна

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции