<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125013" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерти оча...

Българин в Шанхай: В Китай Covid-19 се завръща, новини за Украйна няма (видео)

07 Април 2022
0 1553

Преподавателят в китайски университет Димитър Владиков се намира в Шанхай в момента, където има строг локдаун и нова полева болница, пише NOVA.

Китай с рекорден брой новозаразени с Covid-19, отварят полева болница в Шанхай (видео)

“Сега положението е по-сложно от преди две години. Тогава вирусът бе локарлизиран само в Ухан. Сега големи градове в цял Китай са затворени. Заразените се увеличават, но смъртността е малка, защото този вариант на вируса се преболедува по-леко”, информира Владиков.

Българин в Шанхай: В Китай Covid-19 се завръща, новини за Украйна няма

“Има много болни в града и те ще бъдат изведени от него. Когато някой е болен, той остава под карантина поне две седмици. Едно такова нещастие консолидира нацията. Държавата доставя храна по домовете, защото не се разрешава посещение на магазини. Голяма част от населението е ваксинирано с три дози, мерки се спазват и отново има заразени, но никой не задава въпроса защо има толкова болни, този въпрос би се задал на Запад. Тук се изпълнява всичко, наложено от правителството”, обясни още той.

Затвориха Шанхай заради нови случаи на Covid-19

Относно конфликта между Русия и Украйна, преподавателят каза, че в Китай няма дори новини за това, а правителствената позиция е по-скоро неутрална. Владиков си го обяснява с близките отношения между Китай и Русия.

Българин в Шанхай: В Китай Covid-19 се завръща, новини за Украйна няма

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции