<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164582" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бебе с българ...

Бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия

15 Февруари 2023
0 112

Бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия, пише bTV. Новороденото остава сираче, след като цялото ѝ семейство – майка, баща и четирима братя и сестри, загиват.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че през последните 48 часа подкрепяни от Турция бунтовници се опитали да отвлекат три пъти новороденото момиченце, което е едва на седмица.

Въоръжените мъже нахлули в болницата в Африн и нападнали директора Халид Атие, както и персонала на болничното заведение, предава ДПА.

“Здравето ми е наред, а детето е в безопасност, в перфектно здраве е”, казва Атие. Той добавя, че момиченцето не е предадено на никого, нито е осиновено.

Бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия

Хиляди хора искат да осиновят бебе, родено под руините в Сирия (видео)

Персоналът кръстил новороденото Ая.

Директорът на болницата Халид Атие е поел грижите за бебето, а съпругата му, майка на две деца, започнала да го кърми.

Според спасителните екипи майката на Ая е загинала под развалините малко след раждането. Нейният баща и четиримата ѝ братя и сестри също са загинали при бедствието. Семейството е живеело в град Африн близо до турската граница, който е бил силно засегнат от трусовете. Преди това те са избягали от провинция Дейр аз Зор в Източна Сирия.

“В момента тя е в болницата, а с нейния случай се занимават съдебните власти и прокуратурата”, обяснява директорът на болничното заведение.

Говори лекарят, спасил бебето, родено под отломките в Сирия (видео)

Ръководителят на сирийската правозащитна организация Рами Абдел Рахман коментира, че случаят с роденото под развалините момиченце се използва от всички страни. Не хуманитарни подбуди, а потенциалната възможност да се спечелят пари кара хората да искат вземат новороденото, смята Рами Абдел Рахман.

Бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия

Вижте малките герои, оцелели под руините часове след трусовете (видео)

Няколко сирийски правителствени служители, представящи се за търговци от Дамаск, също се опитали да осиновят момиченцето от името на благотворителна организация. По-късно е установено, че тази организация е свързана с Асма ал Асад, съпругата на сирийския президент Башар ал Асад.

Бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции