<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141123" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Автобус със с...

Човешка грешка е водещата версия за катастрофата със сръбския автобус (видео)

15 Август 2022
0 215

Водещата версия за тежката катастрофа на АМ „Тракия“ със сръбски автобус е човешка грешка. Това каза пред bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

„Експерти от Националната следствена служба извършиха оглед както на местопроизшествието, така и на автобуса. Не се установи техническа неизправност, която да е причинила катастрофата, тоест водещата версия в този случай остава основната – човешка грешка“, обясни Сарафов.

Той беше на мястото на инцидента през нощта заедно с главния прокурор Иван Гешев. Шефът на държавното обвинение посочи, че случаят ще поемат най-добрите следователи в областта на пътнотранспортните произшествия от Националната следствена служба.

Ето какво е състоянието на пострадалите при катастрофата със сръбски автобус (видео)

Човешка грешка е водещата версия за катастрофата със сръбския автобус (видео)

Сарафов уточни, че не са установени дупки или други препятствия на пътя, които биха могли да причинят катастрофа. И посочи: „В рамките на днешния ден шофьорът вероятно ще бъде привлечен като обвиняем, но това е решение, което ще вземе прокуратурата в Стара Загора“.

По-рано днес беше съобщено, че водачът е задържан за 24 часа. В болницата в Стара Загора са 14 души –  двама възрастни и 12 деца. Състоянието на децата е стабилно. Само две са в по-тежко състояние. Едното вече е стабилизирано и контактно, но ще се наложат операции.

Борислав Сарафов: Човешка грешка е водещата версия за катастрофата със сръбския автобус (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции