<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За пореден пъ...

Делото “Семерджиев” продължава, но експертизите показват различни неща (снимки)

29 Март 2023
0 3900

Делото “Семерджиев” продължава, но експертизите показват различни неща.

Днес съдебният процес навлезе в нова фаза, като пред съда ще се чуят заключенията от назначените експертизи по делото. В съдебното заседание присъстват 21 вещи лица, изготвили експертизите, предава bTV.

Делото &#8220;Семерджиев&#8221; продължава, но експертизите показват различни неща (снимки)

Оказва се обаче, че две експертизи показват различни неща. Според едната има метамфетамини, а другата няма наркотици в кръвта на шофьора-рецидивист.

Токсико-химична експертиза показва, че замразените проби кръв не отговарят на изискванията. Установено е наличие на метамфетамини. Количествен анализ лабораторията не извършва.

Появиха се кадри секунди след катастрофата, при която Георги Семерджиев уби две момичета (видео)

Делото &#8220;Семерджиев&#8221; продължава, но експертизите показват различни неща (снимки)

Едно от вещите лица свидетелства е обяснило, че заразяването не влияе на наркотичните вещества.
Друго вещо лице е заявило, че пробата, която е постъпила в Института по криминалистика, се зарежда в системата и служител я изследва.

Именно от пробата може да стане ясно какъв наркотик е приел Семерджиев, но не и какво количество и кога е взето. Останалата кръв, взета като проба от шофьоа, е значителна под марката и не може да се направи нова експертиза.

Съдебно-химическата експертиза заключва, че не не се доказва наличие на наркотични вещества, лекарства и други. Тя се прави по различен метод на изследване от токсико-химичната.

Междувременно друго вещо лице е заявило пред съда, че е използван метод, при който чувствителността по отношение на метамфетамин е 70 на мл. В случая тестът е отрицателен, т.е ако има концентрация, е под тази.

Делото &#8220;Семерджиев&#8221; продължава, но експертизите показват различни неща (снимки)

Вещото лице от първата експертиза уточни пред съда, че техният подход на изследване е различен. С друга апаратура е и е с много по-висока чувствителност.

Освен това трета експертиза показва, че няма наличие на алкохол в кръвта на Георги Семерджиев, който помете две момичета на бул. “Черни връх”.

Снимки: Булфото

Делото “Семерджиев” продължава, но експертизите показват различни неща

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции