<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143059" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Претъпкан с м...

Демерджиев: Възможно е полицаи да са участвали в трафик на мигранти (видео)

02 Септември 2022
1 109

Демерджиев: Възможно е полицаи да са участвали в трафик на мигранти – това заяви на брифинг служебният вътрешен министър рано тази сутрин.

Министрите на вътрешните работи и на отбраната посетиха днес българо-турската граница в района на Елхово. Иван Демерджиев и Димитър Стоянов ще обходят и част от оградата.

„Текат вътрешни проверки. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи. Ще бъдат предприети мерки буквално в следващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, по отношение на които ще се предприемат наказателни производства”, каза още вътрешният министър и вицепремиер. “На различно ниво са проверките – до към среден състав ръководен. Основно в регионалните дирекции по места”, допълни той.

Демерджиев: Възможно е полицаи да са участвали в трафик на мигранти (видео)

Гледат мярката на сирийците, обвинени в трафик на мигранти (видео)

След последните случаи на незаконно преминаване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 служители, както и техника на границата с Турция. Към охраната са включени безпилотни летателни апарати и дронове. Димитър Стоянов обясни, че командированите военни по границата са от цялата страна. 

„Ако преди натискът беше 1000 души, върнати на ден, за последното денонощие те са около 500”, обяви Демерджиев. По думите му по-сериозна намеса от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла огромен ресурс да охранява границите си с Афганистан. „Нашата цел е да върнем голяма част от тези сили по нашата граница”, обяви вътрешният министър.

Демерджиев: Възможно е полицаи да са участвали в трафик на мигранти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции