<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Стига калинк...

“Демократична България” официално подкрепи Лозан Панов за президент

06 Октомври 2021
0 238

Коалиция “Демократична България” официално подкрепя кандидатурата на Лозан Панов за изборите за президент на 14 ноември, предава Дневник.

Настоящият председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се яви в кандидат-президентска двойка с Мария Касимова-Моасе.

&#8220;Демократична България&#8221; официално подкрепи Лозан Панов за президент
Снимка: БулФото

Кандидатурата им бе издигната на 2 октомври от инициативен комитет, регистриран от гражданската формация “Правосъдие за всеки”, а обединението е първата политическа сила, която застава зад нея.

Кирил Петков: Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор (видео)

От “Демократична България” съобщават, че припознават Лозан Панов като изразител на своите цели и ценности в президентската надпревара. До подкрепата се стига след решения на ръководствата на участниците в коалицията – партиите “Да, България”, “Демократи за силна България” и “Зелено движение”.

&#8220;Демократична България&#8221; официално подкрепи Лозан Панов за президент
Снимка: БулФото

“В негово лице демократичната общност на България има своя естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна”, пишат от коалицията.

От формацията “с особено уважение” подчертават независимостта на Лозан Панов.

“Демократична България” пожела коалиция и общи листи с “Промяната продължава”

&#8220;Демократична България&#8221; официално подкрепи Лозан Панов за президент
Снимка: БулФото

“Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като естествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет. И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове”, обосновават се от “Демократична България”.

“Демократична България” официално подкрепи Лозан Панов за президент.

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции