<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142195" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петък ще бъде...

Двама чужденци са задържани за тежката катастрофа в Бургас, МВР разследва и “вътрешни хора” (видео)

25 Август 2022
0 343

МВР работи по сигнали за “вътрешни хора”, които са замесени в нелегалното пропускане на мигранти на границата. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от Dir.bg, по повод тежката катастрофа от сутринта. Около 5.00 часа днес автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинаха двама полицаи.

“Работим по съмнения за вътрешни хора, които са замесени в тези пропускания на границата”, заяви Демерджиев, който отиде на мястото на инцидента.

Двама полицаи загинаха при гонка с автобус, превозващ мигранти в Бургас (видео)

Двама чужденци са задържани за тежката катастрофа в Бургас, МВР разследва и &#8220;вътрешни хора&#8221; (видео)
Булфото
Той не уточни дали става въпрос за служители на Гранична полиция, но потвърди, че се разследват “хора от системата на МВР”. 

“За съжаление, загубихме две прекрасни български момчета, най-искрени съболезнования на близките”, добави вътрешният министър.

“Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент”, закани се Демерджиев.

И обеща: “През следващите дни ще има изключително сериозни мерки срещу каналджиите и служителите в МВР, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си”.

Петък ще бъде ден на траур в Бургас (видео)

От думите му стана ясно още, че има двама задържани чужденци за тежката катастрофа, като има съмнения за още едно лице, което към момента се издирва.

Охраната по границата ще бъде засилена и ще бъде включено Министерство на отбраната, каза вътрешният министър.

Двама чужденци са задържани за тежката катастрофа в Бургас, МВР разследва и &#8220;вътрешни хора&#8221; (видео)
Булфото

“Още по пътя насам сме набелязали и предприели мерки, които се отнасят както към превозните средства, така и за хората, които се занимават с тази дейност, до хората, които не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата. През следващите дни ще има изключително интензивни мерки по отношение на всеки един от тях”, заяви Иван Демерджиев.

Вече стана ясно, че са били направени два неуспешни опита да бъде спрян автобусът от граничните полицаи, преди да стигне в Бургас и да загинат двамата полицаи от “Охранителна полиция”. Предполага се, че превозното средства с мигранти в багажника е дошло от посока Малко Търново.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции