<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111339" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Минеков изпр...

В последния момент: Една от партиите е отказала да подпише коалиционното споразумение (видео)

09 Декември 2021
0 7525

В последния момент: Партия възрази срещу споразумението, не е ИТН, съобщава bTV. Това обяви зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева (ИТН).

Тя подчерта, че това не е „Има такъв народ“.

Сега лидерите на „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“ се събират на спешна среща в парламента, за да се прецизират текстове. Митева също е била помолена да присъства на координационния съвет. Очаква се да се обсъждат законодателни приоритети.

Отказ на една от партиите да подпише коалиционно споразумение го отлага може би до понеделеник

Кой да спазва закони, след като депутатите не го правят?

„От наша гледна точка сме изчистили всичко, много внимателно сме се запознали със споразумението. Имахме претенции за изчистването на формулировки. От политическа гледна точка имахме някои въпроси – по отношение на назначенията и конкурсите, които ще се провеждат в съответните ведомства. (…) Мисля, че изчистихме текста“, обясни зам.-председателят на НС.

Ген. Атанас Атанасов и Корнелия Нинова също бяха забелязани в парламента тази сутрин.

Отлага се подписването на споразумението

Споразумението между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е „на финалната права“. Но няма да бъде подписано днес. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

Кога документът ще бъде подписан? „Днес да го довършим – утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение. Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи“, отговори Кирил Петков.

Той допълни, че се надява в началото на следващата седмица „да имаме вече работещо правителство“, като не изключва още при получаването на мандата да е готов съставът на кабинета. Петков се въздържа от това да коментира имена на министри, но подчерта, че съставът на МС е „до голяма степен готов“.

„Искам да дам пълната свобода на всеки един от нашите партньори да определят отбора, който считат за най-добър за тези позиции“, каза лидерът на ПП в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще е министър или вицепремиер.

В последния момент: Партия възрази срещу споразумението, не е ИТН

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции