<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110158" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерти: Оми...

Ето колко тежка глоба предвиждат в Австрия за отказ от ваксинация

30 Ноември 2021
0 565

Проектозакон за въвеждане на задължителна ваксинация срещу Covid-19 в Австрия предвижда глоба за отказ от ваксинация до 7200 евро, съобщи австрийският вестник Die Presse, цитиран от Фокус позовавайки се на документ, разработван от австрийското правителство.

Пет души са арестувани за издаване на фалшиви Covid сертификати

Ето колко тежка предвиждат в Австрия за отказ от ваксинация

Според проектозакона задължителната ваксинация срещу коронавирус ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия от февруари 2022 г. Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде 3600 евро или четири месеца затвор. Тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация, ще бъдат изправени пред огромна глоба от 7200 евро.

Изключенията ще включват хора, които са изложени на риск за живота и здравето поради ваксинация, бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември, след което трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

Заради четвъртата вълна на пандемията австрийското правителство обяви план за въвеждане на задължителна ваксина срещу Covid-19 от февруари 2022 г. Тази мярка се оказа непопулярна в австрийското общество и предизвика масови протести в цялата страна с участието на десетки хиляди хора в подкрепа на правото за избор за ваксинация.

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции