<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какви оръ...

Ето коя държава поиска да се забрани на руснаци да влизат в ЕС

21 Август 2022
0 718

Ето коя държава поиска да се забрани на руснаци да влизат в ЕС. Зад тази идея застават председателите на комисиите по външни работи на горната и долната камара на чешкия парламент Павел Фишер и Марек Женишек. Те искат държавите от Европейския съюз да забранят издаването на шенгенски визи за руски граждани. Това съобщи Чешкото радио.

Украински граждани събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили

Ето коя държава поиска да се забрани на руснаци да влизат в ЕС

Ръководителите на парламентарните комисии твърдят, че подобна мярка трябва да бъде включена в списъка на антируските санкции на ЕС, наложени във връзка със събитията в Украйна.

Коментар

“Издаването на шенгенски визи на руснаци трябва да спре. Правото да се обръщат към страните от ЕС за подкрепа и международна защита трябва да бъде запазено за руските граждани, които се нуждаят от нея”, цитира радиото думите на Фишер.

По-рано външният министър на Прага Ян Липавски подкрепи призивите на представители на някои лидери на ЕС да се забрани на членовете на общността да издават визи на руснаци.

Чешката република преустанови издаването на визи на руски граждани на 24 февруари. Ден след началото на специалната военна операция в Украйна. Понастоящем те се предоставят изключително по хуманитарни причини. Забраната е валидна до април 2023 г.

Очаква се въпросът за спирането на издаването на шенгенски визи на руснаци да бъде повдигнат на извънредното заседание на Съвета на външните министри на ЕС. То ще се проведе на 30-31 август в столицата на Чехия, която председателства ЕС от 1 юли до 31 декември.

Междувременно стана ясно, че тайни агенти подвели Путин, че руснаците ще бъдат посрещнати с цветя в Украйна. Преди избухването на войната в Украйна руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) докладва на Кремъл важна информация. Тя е, че жителите на съседната страна ще приветстват пристигането на руските военни. В същото време социологическите проучвания, с които разполага тайната служба, сочат друго.

Прочетете още: Тайни агенти подвели Путин, че руснаците ще бъдат посрещнати с цветя в Украйна

Ето коя държава поиска да се забрани на руснаци да влизат в ЕС

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • вашия съдник

    25 Август 2022

    Такива глупости пише,че чак започвам да се изприщвам.Аман от блюдолизщина....

Реакции