<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът разпор...

Европа може да помогне на България в борбата с мигрантите (видео)

02 Февруари 2023
0 62

Европа може да помогне на България в борбата с мигрантите.

ЕС може да осигури инфраструктура и оборудване за наблюдение за българо-турската граница. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент, предава NOVA.

„Имаме общ интерес от силни външни граници, най-належащо е положението по сухопътната граница между България и Турция.

Можем да подсилим границата със средства за управление. Да осигурим инфраструктура и оборудване като дронове и радари, както в последните години направихме за Румъния, Испания, Гърция и Полша. Можем да увеличим присъствието на Фронтекс”, допълни тя.

Европа може да помогне на България в борбата с мигрантите (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Кметът на Трояново пак задържа нелегални мигранти (видео)

Очаква се предложенията, свързани с миграцията, да бъдат представени на насрочената за следващата седмица извънредна среща на Европейския съвет.

Урсула фон дер Лайен подчерта, че все още много малко от решенията за връщане на незаконно пристигнали мигранти се изпълняват. В същото време броят на новопристигналите значително нараства. Затова тя настоява решенията за връщане, издадени от една държава от ЕС, да се признават и в останалите страни от Общността.

Европа може да помогне на България в борбата с мигрантите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции