<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Странният сл...

Гърция отпуска до 33 евро месечно на всяко семейство заради високите цени на горивата

23 Юни 2022
1 322

Гръцкото правителство предприема нови мерки срещу ръста на цените на горивата. За тримесечието юли-септември всяко семейство ще получи помощ от 26,6 до 33,3 евро на месец или до 100 евро за целия период.

Бензиноколонка отчита гориво, докато пистолетът е във въздуха (видео)

Сумата варира в зависимост дали получателя живее в континенталната част на Гърция или на остров, защото там цените на горивата са по-високи, пише bTV.

Гърция отпуска до 33 евро месечно на всяко семейство заради високите цени на горивата
iStock

Така, ако гръцки гражданин или постоянно пребиваващ потребява по 60 литра на месец и плаща 2,40 евро за литър бензин в континентална зона (например Атика), на него литърът всъщност ще му струва 1,96 евро. А ако живее на остров и там литър бензин е 2,55 евро (например Додеканези). Тоест за 60-те литра потребление този човек ще плаща бензина на цена от 1,99 евро.

Отстъпката за гориво ще важи срещу талона на колата

Субсидията ще бъде дадена под формата на електронна карта, която може да се използва на бензиностанции. Гръцките граждани, които нямат възможност да използват смартфон, ще получат сумата в банкова сметка.

Истерия по български: Шофьори сипват гориво в бидони (видео)

За хората, които изберат да използват цифрова дебитна карта обаче, размерът на финансовата подкрепа се увеличава с 15 евро (миналото тримесечие същата стимулираща сума беше 5 евро). Така те гражданите ще получат субсидия в размер на 80 евро. А тези, които живеят на остров, 100 евро.

25 стотинки отстъпка за литър гориво? (видео)

От тази помощ могат да се възползват всички жители на Гърция с деклариран доход за 2021 г. до 30 000 евро, увеличени с 3000 евро за всеки допълнителен член на домакинството не повече 45 000 евро, поясниха от финансовото министерство.

Гърция отпуска до 33 евро месечно на всяко семейство заради високите цени на горивата

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции