<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152233" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Временна пар...

ГЕРБ нямат визия за развитие на България, заяви Асен Василев (видео)

23 Ноември 2022
3 138

ГЕРБ нямат визия за развитие на България, заяви Асен Василев.

Планът на ГЕРБ е избори март месец, координирано с президента, коментира пред bTV съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев. Според него парламентът се занимава с всякакви глупости, а създадената комисия, която да проучи фактите около меморандума с Gemcorp, е фойерверк и опит за отвличане на вниманието.

Временна парламентарна комисия ще се занимава със случая Gemcorp

„Това не е договор. Ако беше такъв документ, той трябваше да мине през парламента, както всички големи международни договори, както се случва с този за F-16. Това е някакъв меморандум за бъдещи намерения – евентуално нещо да се прави в страната, което Министерство на енергетиката си е подписало с компанията. Прекратен е. Няма никакви последици за държавата и наистина това са просто опити за отвличане на вниманието“, обясни Асен Василев.

ГЕРБ нямат визия за развитие на България, заяви Асен Василев (видео)
Снимка: стопкадър/видео bTV

Депутатите от „Продължаваме промяната“ не са съгласни да се удължи текущият бюджет, защото така ще бъдат блокирани всички социални плащания. „Няма как да ни приемат в Шенген и Еврозоната без бюджет за следващата година“, заяви Василев. Според него служебното правителство е нарушило закона, като не е предложило проект на бюджет до 31 октомври.

“Ще се замразят всички социални плащания. Няма да могат да се правят инвестиции”, допълни Василев.

По социално неравенство България в момента се намира между Кот д’Ивоар и Малайзия”, категоричен бе Василев. И отново подчерта, че най-важната тема в момента е България да има правителство, за да се развива.

ПП и ДБ са готови да сформират правителство на малцинството (видео)

Невъзможността на ГЕРБ да инициират дори диалог за съставяне на правителство е причината “Продължаваме промяната” и “Демократична България” да изразят готовност да направят кабинет на малцинството, поясни Василев.

ГЕРБ нямат визия за развитие на България, заяви Асен Василев (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции