<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поканиха Ило...

Говори фотографът, чиято снимка възхити милиардера Илон Мъск (видео)

23 Ноември 2022
21 1100

Говори фотографът, чиято снимка възхити милиардера Илон Мъск.

Най-богатият човек в света похвали Белоградчишките скали. Собственикът на Tesla и SpaceX ги сравни с декор от популярна видеоигра. “Сигурен съм, че това беше в Elden Ring”, написа милиардерът в коментар под изображение на българския фотограф Владислав Терзийски, публикувано в Twitter.

Мъск похвали Белоградчишките скали и ги сравни с декор от популярна видеоигра (снимка)

40-годишният мъж разказва пред bTV, че снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми. По-късно кадърът влиза и в годишния му календар.

„В България можеш да снимаш 11 от 12-те месеца, имаме 4 сезона, можеш да снимаш езера, море, планини, всичко. Колкото повече работиш и правиш нещата, които ти харесват, случайностите рано или късно се случват“, казва Владислав Терзийски.

И допълва: „Това, че е шерната снимка от Илон Мъск за България работи много добре за самата ни страна и за мен, но това не е важно. Сигурен съм, че доста хора, които са видели снимката, дори не са чували за България. И съм сигурен, че много хора ще се разровят в интернет и ще видят, че е едно много интересно място, което могат да посетят”.

Поканиха Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали

Говори фотографът, чиято снимка възхити милиардера Илон Мъск (видео)
Снимка: iStock

Междувременно стана ясно, че министърът на туризма Илин Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали.

Димитров покани Мъск в България, за да види Белоградчишките скали на живо. В туита си към Мъск министърът пише, че в България са открити и най-старите предмети от обработено злато в света.

Покана ще бъде отправена още към създателя на играта Elden Ring Хидетака Миядзаки и нейния съавтор Джордж Р. Р. Мартин.

Говори фотографът, чиято снимка възхити милиардера Илон Мъск (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции