<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Едва 4% от укр...

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна (видео)

24 Февруари 2023
0 169

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна , предава NOVA.

Една година война. Една година безумство (Коментарът на „Господарите“)

„Повече от 350 души са преминали оттук. Всички живеят на наема и жените си помагат като сестри и си помагат една на друга“, казва Наталия Елис. Според нея, едва около 10% от настанените в общежитието са напуснали, като някои са се завърнали в Украйна, а други са отишли на запад.

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна (видео)

Майка на едногодишно момченце е сред първите настанени в болницата бежанци. Оксана от Одеса е в България от 4 март – още с началото на войната. Нейните родители са в родината ѝ, а съпругът – в Канада. Оксана планира да остане още поне месец-два до завършването на апартамента, строящ се в Одеса.

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна (видео)

Почетният консул на България в Украйна Димитър Георгиев уточни, че издръжката на дома се поема от Европейската комисия и различни програми на Европейския съюз, с чийто средства община Пловдив покрива разходите за отопление, осветление и храна на живeeщите.

Зеленски по случай годишнината от войната в Украйна: Ще победим всички! (видео)

След началото на войната бившата Белодробна болница в Пловдив се превърна във втори дом за украинци. Пететажната сграда беше предоставена безвъзмездно от Общината, която осигурява и храната на украинските граждани.

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции