<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149883" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще има среща ...

Какви са условията на ПП за управление заедно с ГЕРБ и ДБ? (видео)

06 Ноември 2022
0 174

Какви са условията на ПП за управление заедно с ГЕРБ и ДБ? Отговор на този въпрос даде депуатът Александър Дунчев по БНТ.

Ето как една бюлетина „става“ невалидна (видео)

Какви са условията на ПП за управление заедно с ГЕРБ и ДБ?

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят три-четири условия. Смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация.

В срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание ще участват Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се обсъжда спирането на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години. Това уточни Сашо Дунчев.

По думите му ПП вече са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

Анализ

“Падна ни правителството и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с БСП, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме “Капитан Андреево”, където ГЕРБ, ДПС и ИТН реагираха много язвително.”

Александър Дунчев коментира, че ПП и ДБ не могат да управляват самостоятелно. Затова единствената им политическа опция е да кажат кои са условията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно ПП да са в управлението.

Подкрепа

“Ние ще подкрепяме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, дори и БСП, когото и да е било. Стига да има мерки, които решават проблемите на хората. Има няколко човека от нашата партия, които жадуват за власт и постове, но повечето колеги в ПП и ДБ са там заради хората и ние го показваме всеки ден”.

Дунчев заяви, че ПП са категорично за модернизирането на Българската армия и покупката на нови самолети Ф-16. Но обясни, че част от колегите му са гласували против, защото искат да видят първата партида. Дунчев заяви, че няма проблем да работи с хора, които слагат истински решения на масата.

“Хваля Иван Иванов от БСП (бившият земеделски министър – б.р), който в момента ме съди за 30 000 лева, затова, че го обвиних, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го за това, че прие част от политиките, които ние предложихме в НС, които бяха гласувани против включително от мои колеги в “Промяната” – електронни търгове, ограничаване на схемите с нагласените търгове и други”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • пепито

    13 Ноември 2022

    бнт 1 + платен журналист без морал = отврат!

Реакции