<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124078" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия ограни...

Какви са условията за провеждането на среща между Путин и Зеленски?

29 Март 2022
0 555

Среща между президентите Владимир Путин и Володимир Зеленски ще бъде възможна при конкретни условия, каза съветникът на руския държавен глава – Владимир Медински, предава, цитирайки РИА Новости.

“Предложеният формат е следният – първо се подготвя споразумение, след това споразумението се одобрява от преговарящите, подписва се от външните министри на среща, след което се обсъжда възможността за среща между държавните глави за подписване на споразумението. Това не е лесен въпрос, още повече, че срещата в Русия може да бъде многостранна с участието на държавните гаранти на мира и сигурността в Украйна”, уточни ръководителят на делегацията.

Какви са условията за провеждането на среща между Путин и Зеленски?
Владимир Медински. ТАСС

Той допълни, че Москва е предложила да се проведе среща на държавните глави едновременно с парафирането на договора от страна на външните министри.

Русия ограничава драстично военните действия в Украйна

“След днешния разговор по същество постигнахме съгласие и предлагаме решение, според което срещата на държавните глави е възможна едновременно с парафирането на споразумението от външните министри. Освен това могат да се обсъждат различни политически детайли”, добави Медински.

Русия обяви, че ограничава драстично военните действия в Украйна

По-рано преговорите между делегациите на Москва и Киев за уреждане на ситуацията в Украйна приключиха в Истанбул. Съветникът на руския президент определи срещата като конструктивна.

Какви са условията за провеждането на среща между Путин и Зеленски?

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции