<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122035" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Асен Василев ...

Камиони със зърно блокираха “Кулата” (видео)

14 Март 2022
0 1111

Шофьори на гондоли със зърно блокираха ГКПП “Кулата”, съобщава bTV. Те твърдят, че чакат с часове, въпреки че няма официална забрана за износ. А също и че сред тях има такива, които са на пункта от 24 часа. 

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио (видео)

“Решихме да блокираме движението, защото стоим вече, аз лично от 22 ч., и ни се каза, че с устна заповед е ограничено движението на камиони, които превозват зърно, до 1 камион на час. Блокадата ще стои, докато не се реши този проблем и не се донесе документ – официална заповед, подписана от някого, с конкретни условия за преминаване, за да знаем ние какво се случва”, заяви един от шофьорите.

Камиони със зърно блокираха "Кулата"
снимка: bTV

Вчера вицепремиерът Асен Василев обясни, че държавата изкупува зърно, за да се “подсигурим, че и за хляб, и за фураж, щe има достатъчно зърно до реколта 2023 г.”

Асен Василев обвини две фирми за спекулата с бензина

“Ако не успеем да подсигурим зърно до реколта 2023 г., ще забраним износа на зърно. Но в момента имаме повече, отколкото ни трябва”, каза той.

Камиони със зърно блокираха “Кулата” (видео)

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции