<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Швейцарците ...

Капсула за “хуманни” самоубийства ще бъде одобрена в Швейцария?

08 Декември 2021
1 71435

Капсула за “хуманни” самоубийства ще бъде одобрена в Швейцария?

Изобретателят на капсулата във формата на кофчег Филип Ничке обяви, че хората, които искат да сложат край на живота си, ще могат да го направят от следващата година. Изобретението на австралийския физик и активист за правото на евтаназия е одобрено в Швейцария.

Португалия одобри евтаназията

Саркофагът позволява на хората да легнат вътре и сами да задействат самоумъртвяването си в рамките на минути. Преди обаче да натиснат бутона, те ще трябва да отговорят на серия въпроси. След натискането, кислородът запова да се изсмуква до критични нива, което предизвиква задушаване.

Капсула за "хуманни" самоубийства ще бъде одобрена в Швейцария?
Филип Ничке. Снимка: AAP

“Капсулата може да бъде поставена навсякъде”, каза основателят на Exit International Ничке. “Може да бъде сред идиличен пейзаж на открито или в помещенията на организации за асистирано самоубийство.”

Кислородът в кабината спада от 21 до 1% за около 30 секунди. След това настаненият вътре изпитва чувство на “дезориентация” и “еуфория”, преди да изгуби съзнание. Смъртта настъпва вследствие на хипоксия (ниско съдържание на кислород в тъканите на тялото) и хипокапния (намален въглероден диоксид в кръвта), последвани от критичен недостиг на кислород и въглероден диоксид.

Капсула за "хуманни" самоубийства ще бъде одобрена в Швейцария?

Испания стана четвъртата страна в Европа, която легализира евтаназията

През последната година 1300 души са отнели живота си с асистирано самоубийство в Швейцария. Въпреки очакванията на създателя на капсулата, правителството на страната още не е обявило окончателно решение дали ще я въведе.

Помощ и съдействие в превенция на самоубийствата и депресивни състояния можете да потърсите на телефона на доверието към Български червен кръст (БЧК), както следва:

  • София – 02 492 30 30
  • Ямбол – 046 662 90

Капсула за “хуманни” самоубийства ще бъде одобрена в Швейцария?

Източник: New York Post

Видео: YouTube

Снимки: Exit International

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции