<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102739" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бездомник ра...

Кацаров: Обсъждаме навсякъде да се влиза само със “зелен сертификат” (видео)

08 Октомври 2021
0 9317

Кацаров: Обсъждаме навсякъде да се влиза само със “зелен сертификат”, предава bTV.

Скоро в България ще е необходимо гражданите да имат поставена ваксина, доказано скорошно преболедуване или скорошен отрицателен тест. Това ще се изисква от тях, за да влизат в обекти от типа на заведенията. Така няма да се ограничава изкуствено капацитетът им.

Кацаров: Обсъждаме навсякъде да се влиза само със "зелен сертификат"

„Към днешна дата няма да има промяна в действащите мерки, но посоката, в която се върви, е нашите мерки да станат като тези, които виждаме в голяма част от европейските страни. По-скоро не ограничения от типа 50% или 30% от капацитета, а по-скоро пълен капацитет, но със „зелен сертификат“ за преболедуване, ваксинация или тест. По този начин ще се изравнят нашите мерки с мерките, които се прилагат в Гърция, Франция, Германия, Италия и други европейски страни“, обясни той.

Здравното министерство обсъжда затягане на Covid мерките у нас (видео)

„Ние имаме план, в него сме записали при какви нива на заболеваемост и заетост на болничните легла какви мерки се прилагат. Експертите обсъждат непрекъснато, дори и в момента, когато преценят, че е необходими да се променят действащите мерки, главният държавен здравен инспектор прави предложение с доклад до мен, аз издавам съответната заповед“, каза Кацаров.

300 лева и си “ваксиниран”. Колко българи имат фалшив Covid сертификат?

В отговор на въпроса дали от министерството предвиждат и други стимули като играта с награди смарт часовници, които да накарат хората да се ваксинират, Кацарова заяви:

„Търсим всякакви възможности и варианти в хода на тази комуникационна кампания, за да се убедят хората, че има полза, че не се ваксинират за мен или за правителството, а заради своите баби и дядовци. Посланието ни е „Направете го за себе си“.

Кацаров: Обсъждаме навсякъде да се влиза само със &#8220;зелен сертификат&#8221; (видео)

Кацаров: Обсъждаме навсякъде да се влиза само със “зелен сертификат”.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции