<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Атанас Атана...

Кирил Петков обяви кой ще бъде кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната”

01 Юли 2022
0 3207

“Продължаваме промяната” ще предложи Асен Василев да оглави евентуален нов кабинет в рамките на сегашния парламент. Това обяви на брифинг министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Припомняме, че заради изгонването на 70 руски дипломати, от БСП отказаха да преговарят за съставянето на правителство, което е начело с Кирил Петков.

Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство

Петков и Василев няма да спасят България. Но могат друго
Булфото

В момента Василев е заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите. Той е бил министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март 2013 г. до 29 май 2013 г. Заема поста министър на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г., назначен от Радев.

Днес президентът ще връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство, като ПП ще разполага със седем дни. Ако това не се случи мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

Кирил Петков обяви кой ще бъде кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната”

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Зарка съм

    01 Юли 2022

    И той след кирчо да си върви

Реакции