<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149721" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентът ...

Кирил Петков: Още едни честни избори ще са пагубни за ГЕРБ и ДПС (видео)

04 Ноември 2022
0 500

Кирил Петков от ПП коментира връщането на хартиената бюлетина в “Здравей, България” по НОВА. Той заяви, че още едни честни избори биха били пагубни за ГЕРБ и ДПС.

“Зад връщането на хартията стои желанието на ГЕРБ-СДС и ДПС да неутрализират политическите си противници”, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната”. “Ставаме голяма заплаха. Те (ГЕРБ-СДС и ДПС) решиха, че не могат да си позволят още едни честни избори.”

Хартиената бюлетина може да се върне още за следващите избори

Петков припомни, че през 2015 г. е имало над 460 хиляди невалидни бюлетини. „Представете си каква подмяна на вота на българите може да се осъществява по този метод”, каза още той. Според него смесеният модел на гласуване, предложен от БСП, ГЕРБ и ДПС, е с цел увеличение на купения вот в страната.

“Затова не искат честни избори. Смесената система на гласуване – с хартия и машини, ще улесни контрола на вота – на избирателите ще се казва да гласуват само с бюлетини и после ще се проверява колко от тях са направили така.”, заяви още лидерът на ПП.

Парламентът гласува днес за хартиените бюлетини и закупуването на нови изтребители

Кирил Петков: Още едни честни избори ще са пагубни за ГЕРБ и ДПС (видео)
iStock
ГЕРБ и ДПС вече “не могат да правят каквото си искат”

Бившият премиер изрази притеснение, че ако БСП подкрепят хартиената бюлетина, “то това ще ги хвърли обратно назад”. Той изтъкна и осъзнаването от страна на ГЕРБ-СДС и ДПС, че вече “не могат да правят каквото си искат”.

Петков отбеляза, че ПП ще остане конструктивна опозиция в парламента. Той разграничи разговорите за политики от тези за съвместно управление с ГЕРБ-СДС.

„Това, което те не осъзнават, е, че първият ни приоритет е да решим проблемите на хората. Това означава, че когато те седнат срещу нас, ние няма да влизаме във въпроса кой е мафия и кой не е. Ние ще искаме да кажем: „Можете ли с първия мандат да направите правителство, което, когато го направите, да знаете, че ние като „Продължаваме Промяната” по всичките тези 16 проблема ще гласуваме „За” и ако го направите, може да разчитате, че това ще се получи”. Петков визира законопроектите, от които зависи гранта по Плана за възстановяване и устойчивост.

Кирил Петков коментира и планираните по-високи компенсации за високите цени на горивата у нас. Според него отстъпката ще е много над сегашните 25 ст./литър.

Кирил Петков: Още едни честни избори ще са пагубни за ГЕРБ и ДПС (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции