<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: АЕЖ: Разочаро...

Кирил Петков разговаря с депутати от БСП, позицията им остава непроменена (видео)

30 Юни 2022
0 408

Премиерът в оставка Кирил Петков е провел среща с депутатите на БСП в Народното събрание. Целта е била да ги убеди да участват в съставянето на бъдещ кабинет в рамките на този парламент, пише bTV.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че заради изгонването на 70-те руски дипломати няма да участва в консултациите с “Продължаваме промяната” и няма да подкрепят правителство, в което премиер е Петков.

Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство

Сега Нинова коментира, че разговорът им не е променил позицията на БСП.

Депутати се скараха заради изгонените руски дипломати

Кирил Петков разговаря с депутати от БСП, позицията им остава непроменена (видео)
Булфото

“Премиерът ни запозна с целия процес по взимане на решение за руските дипломати. Но това не променя позицията ни. Ще се върнем на масата за преговори, когато “Продължаваме промяната” предложат друг кандидат за премиер”, коментира тя.

„За някои среди е много удобно фокусът да се измести върху ситуацията с руските дипломати“.

Това заяви премиерът в оставка след разговори с ПГ на БСП.

„Няма еднолично решение. Влязохме в детайли за всички стъпки. Проверката е започнала от март. Имаме три сериозни доклада от ДАНС, после група в МВнР, после Съвета по сигурност. Реално цялата институционална машина е работила по този въпрос“, посочи Петков.

Кирил Петков разговаря с депутати от БСП, позицията им остава непроменена (видео)
Булфото

Той пое известна отговорност за разрива с левицата: “Единствената грешка, която може би аз допуснах, е в комуникационното представяне на събитията. Всъщност то трябваше да си излезе от институциите, които са работили по тази теза, за да не се направи тази грешна опорка, че едва ли не аз еднолично съм направил нещо”.

Кирил Петков разговаря с депутати от БСП, позицията им остава непроменена

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции