<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122899" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СГС ще гледа ...

Кирил Петков: Защо Вашингтон, а не София наложи санкции на Пеевски?

21 Март 2022
0 711

“Защо някой на 8000 км от нас вижда по-ясно значителни случаи на корупция? Първо трябва да видим защо прокурорите в България си затварят очите за тях“, каза премиерът Кирил Петков в интервю за Observer.

Парламентът крие как Пеевски получава депутатската си заплата

“Вашингтон, а не София, наложи санкции на българския олигарх, медиен магнат и политически играч Делян Пеевски, за когото се твърди, че е контролирал Борисов зад кулисите“.

Петков заяви, че иска да изкорени корупцията по време на мандата си.

Петков към Пеевски: Проверките ми ще продължат и ще са безкомпромисни (видео)

”Не казвам намаляване на корупцията, казвам пълно изкореняване“.

Кирил Петков: Защо Вашингтон, а не София наложи санкции на Пеевски

“Ще освободя България от корупцията”, е заглавието на статиятa на Observer. Тя съдържа и коментари от представители на гражданския сектор.

Гешев е горил документи за КТБ, свързани с Пеевски? (видео)

Петков е представен като “нетипичен български премиер”, който е пълна противоположност на Бойко Борисов (интервюто е взето преди арестуването му).

“Не мисля, че е толкова трудно. България има население от 6.5 милиона души – това не е толкова огромна страна – така че това, което изглежда като непреодолима задача за много голяма страна, не мисля, че е така за България“, каза министър-председателят.

В САЩ прекратиха делото „Рико“ срещу Пеевски (видео)

Петков заяви, че Борисов е трябвало да сключи сделки с “олигархичната система”, за да се задържи на власт. А в сегашното правителство имало “огромна хигиена” относно това кой може да членува в партията.

“Ние сме независими, започнахме начисто и не зависим от никого”, допълва Петков.

“Отсега ще виждате България да говори като наистина силен защитник на върховенството на закона и първото нещо е да си свършиш работата, преди да обвиняваш другите”.

Кирил Петков: Защо Вашингтон, а не София наложи санкции на Пеевски

Източник: Mediapool, Дневник
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции