<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119075" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В чужбина мах...

Китай ще открива Covid-19 още във въздуха чрез нова технология

16 Февруари 2022
0 82

Китайски учени изграждат системи за откриване на следи от новия коронавирус във въздуха, пише NOVA. Тези технологии се тестват експериментално по време на Олимпийските игри през 2022 г., се твърди в публикация в пекинския вестник „China Daily“. Целта е да се предотврати разпространението на заразата.

„Работата по предотвратяване на разпространението на вируса се състои от редица процедури като използване на обеззаразяващи устройства и тестване на участниците“. Това заяви Лю Пен, изследовател от Медицинския факултет на университета Цинхуа. Въздушните тестове за вируса могат да бъдат важен инструмент в подкрепа за ранното предупреждение, уточни той.

“Джу И падна” събра 200 млн. гледания: Тъмната страна на китайския спорт

Защо участниците в Олимпиадата не бива да носят мобилните си телефони в Китай ?

Китайските лекари смятат, че предаването на вируса е възможно чрез аерозолни частици във въздуха, особено в затворени пространства.

Оборудването за откриване на тези вредни аерозоли представлява преносимо устройство. То засмуква въздушни проби и отстранява от тях най-малките частици, които могат да съдържат вируса. След това тези частици се разтварят в течност и се прекарват през детектор за нуклеинова киселина. Според разработчиците това устройство е 10 пъти по-чувствително от конвенционалните устройства за молекулярно-генетична диагностика.

Китай ще открива Covid-19 още във въздуха чрез нова технология

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции