<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108562" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дай акъл" за ...

Клошар, изтеглил 18 милиона лева от парите за “Хемус”, е починал от Covid-19

18 Ноември 2021
0 3992

Един от малоимотните граждани, използвани за тегленето в брой на големи суми от парите за АМ “Хемус”, е починал от Covid-19. Информацията беше разкрита в разследване на BIRD и “Зов нюз”, цитирано от Булевард България.

Днес и министър Бойко Рашков потвърди.

“Очаквам да се появят много такива клошари. Много се надявам да не умират от Covid често”, каза Рашков на въпрос на журналист. 

Мъжът се казва Красимир Митриков, жител е на село Златия (Монтана). 

МВР: Схемата за източване е приложена и на останалите участъци на “Хемус”

Клошарът, изтеглил 18 млн. лв от парите за "Хемус", е починал от Covid-19

Според данните на BIRD, той е изтеглил 18 618 077 лв. като пълномощник на една от кухите фирми на име “Виндор Монтана”, получила голяма сума от парите, предназначени за строежа на Лот 5 на АМ “Хемус”. 

Митриков е предал сумата на човека, за когото МВР смята, че е концентирал всички около 60 млн. лв., платени авансово по схемата.  Виндор Монтана”

“Репортер на Зов Нюз го потърси на адреса му, където има само стара, негодна за живот съборетина. От съсед на Митриков научихме, че той е живял изключително бедно и е починал тази година от Covid-19. Преди това обаче се похвалил на комшиите, че очаквал да му платят 20 000 лв”, се казва в журналистическото разследване. 

“Виндор Монтана”, чийто пълномощник е бил покойникът, е поставена в списъка на големите длъжници на НАП.

Сумата на публичните й задължения към 31 октомври 2021 г. е в размер на 3,4 млн. лв. Собственик на фирмата е социално-слаба жена от Костинброд.  

Бойко Рашков разкритикува политическите реакции в ГЕРБ след разкритите схеми за източване на пари през фирми-бушони и тегленето им на каса от социално-слаби подставени лица. 

Клошарът, изтеглил 18 млн. лв от парите за "Хемус", е починал от Covid-19

“Не е важното в какво са изнасяни парите. Важното е, че тези средства от бюджета са отишли в неизвестна посока.

Огромен поток от тези средства. Нормално ли е такива средства, предназначени от държавния бюджет за един от лотовете на “Хемус”, да преминават по такъв сложен път с кухите фирми и бушоните?”, попита риторично той. 

Клошарът, изтеглил 18 млн. лв от парите за “Хемус”, е починал от Covid-19

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции